Võid küll arvata, et magusa joogi arvelt jätad muud kaloririkkad asjad söömata, aga värske uurimus näitab, et tavaliselt see tõsi pole. Illinois’ ja California ülikooli teadlased võrdlesid 19 4000 tee- ja kohvijooja toitumist ning avastasid, et piima ja suhkruga joogi eelistajad kipuvad ka muidu ebatervislikumalt toituma.

2. Valid dieetlimonaadi.

Texase ülikooli tervishoiukooli uuringud näitavad, et päevas vähemalt kahe dieetlimonaadi joojate vööümbermõõt suurenes kuus korda rohkem kui nendel, kes dieetlimonaadi ei joo. Teadlased kahtlustavad, et põhjuseks on see, et pärast dieetjoogi valimist tunneme õigustust rohkem ebatervislikku toitu süüa.

3. Kogud päeva kalorinormi kokku.

Päevas lubatud kalorinormi õhtul korraga sisse söömine pole hea mõte. Teadlased Ameerika instituudist National Institute of Aging on leidnud, et kui keskealised naised tarbivad kogu kalorite päevanormi korraga ära, toodavad nad rohkem näljahormooni greliin kui siis, kui sama kogus on päeva peale laiali jaotatud. Söögikorrad tasub ette planeerida.

4. Sööd seltskonnas.

Sõpradega aja veetmine on tervisele muidugi hea, aga hiljutine uuring teadusajakirjast Nutrition väidab, et koos sõbraga söödud eine on tavaliselt 33 protsent suurem kui üksi süües. Kui süüa rohkem kui kaheksa sõbra seltskonnas, võib eine maht suureneda lausa 96 protsenti. Põhjuseks on see, et veedad laua ääres istudes rohkem aega ja sööd endalegi märkamatult. See on meeldiv, aga pane tähele, et seda ei juhtuks igal õhtul.

5. Sa ei salli oma töökohta.

Kas mõtled kogu pühapäeva, kui väga sa esmaspäeval tööle ei taha minna? Muretsemine ja ärevus kipub tekitama nälga, nii et sööd magusaid suupisteid, mis tuju lühiajaliselt parandavad. Leia endale parem töökoht ja su organism tänab sind!

Allikas: harpersbazaar.co.uk