Kuivatatud puuviljad. “Kuivatamise käigus aurustub puuviljast vesi, mis suurendab tunduvalt süsivesikute sisaldust 100 grammi kohta,” ütleb MyFitnessi personaaltreener Kaspar Lannes. “Näiteks juba väikeses peotäies kuivatatud banaanis võib olla kuni 30 grammi süsivesikuid. Lisaks saab kuivatamisega kannatada ka vitamiinide osakaal.”

Alternatiiv: eelista värskeid puuvilju!

Hommikuhelbed. “Hommikuhelbed on kahjuks vaid karbitäis lihtsüsivesikuid, mille koostisesse kuulub hulgaliselt ebavajalikke lisaaineid,” ütleb Kaspar. Keskmises portsus hommikuhelvestes võib peituda kuni 400 kcal kiiret energiat, mis lennutab veresuhkrutaseme hetkega kõrgustesse.

Alternatiiv: eelista täisterahelbeid!

Sushi. Pealtnäha tundub ju kõik laitmatu: mikrotoitaineterikas vetikas ja valkudest pungil kala. Kuna sushiampse on laual enamasti palju, ületab riisist kättesaadav süsivesikute hulk pahatihti tervislikud piirid.

Alternatiiv: kala ja wakamesalat.

Purgisupid. Purgisupid sisaldavad liiga palju soola, mille ülemäärasel tarbimisel tõuseb vererõhk ja halveneb enesetunne. Väikese rasvasusega suppides on aga tihti rohkesti lisaaineid.

Alternatiiv: keeda ise üks korralik leem!

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta oktoobrinumbris.

Jaga
Kommentaarid