2. Tuuluta tuba
Magamistoa aken võiks olla alati avatud. Kui külm talveilm või tänavamüra seda ei võimalda, ava aken tunnikeseks enne kui magama plaanid heita, et tuba saaks korralikult tuulduda.

3. Peitu pimedusse
Pimendavad kardinad on tohutult vajalikud abimehed, vaatamata sellele et pimedat aega on meile antud enam kui küll. Tänavatuled ja varakult helendav koit võivad meie und siiski suurel määral häirida, tõmmata tähelepanu teistele asjadele toas jne. Investeeri pimendavasse ruloosse või kardinatesse ning saad magamistoa valgust reguleerida täpselt enda äranägemise, mitte kellaaja järgi.

4. Tehnika koht on elutoas
Kui armastad televiisorit vaadata ja see on miski, millel on su kodus kindel koht, olgu see koht elutoas. Paljud armastavad magamistuppa teleri sättida, kuid ekraanide vaatamine vahetult enne uinumist ei ole hea ja magamistuba olgu pelgalt puhkuse ja raamatu saatel vaimse lõõgastumise paik. Sellega seoses peaks ka telefon teise tuppa jääma ja äratuskella funktsiooni ära vabanduseks too: selleks saab poest osta... äratuskella!


5. Voodipesu A&O

Puuvill, linane riie, siid ja satiin võimaldavad su nahal hingata ega aja liigselt higistama. Voodilinu võiks vahetada vähemalt kord nädalas, kui see pole võimalik, siis vähemalt padjapüüre ja aluslina kindlasti. Nii ümbritseb sind magades puhtus ja värskus ning pole ju mõnusamat tunnet äsja vahetatud linade vahele pugemisest, nii et miks mitte seda tunnet sagemini nautida? Kui padi on liiga pehme või tekk palavalt paks, vaheta need esimesel võimalusel välja, sest mul-on-juba-olemas-ja-uut-ei-vaja siin ei kehti: magades peavad sul olema vaid vahendid, mis sind kuidagi ei sega ega ärrita.

6. Hoia korda
Ehkki öeldakse, et geeniuste töötoad on enamasti segamini, vajab suurem osa meist keskendumiseks korrastatud ümbrust. Ka uinumine vajab keskendumist ning nurka kuhjatud riided ja öökapile jäänud pesemata teekruusid häirivad seda kindlasti. Tee magamistuba korda, et astuksid sellesse kui kaunisse hotellituppa, mis ootab sind puhkama.

7. Õige madrats
Said sisse kolides sõbra kaudu soodsalt madratsi ja et tegu pole just odavaima koduostuga, oled sellega seni ka leppinud. Siiski tunned pidevalt, et see on sinu jaoks liiga pehme või vastupidi, kõva. Sel juhul olgu uus madrats sinu järgmine investeering, sest veedame magades enam kui kolmandiku oma ööpäevast. Ehk on soodsamaks lahenduseks ka sobivama pealispinnaga kattemadratsi juurde lisamine juba olemasolevale madratsile.

8. Feng Shui korda
Ehk peitub rahutu une põhjus voodi asetuses? Näiteks kas teadsid, et Feng Shui ei soovita iial paigutada voodit nii, et su jalad vaatavad otse uksest välja? Või et suurtel peeglitel pole magamistoas kohta? Viska pilk peale Feng Shui soovitustele magamistoa paigutuse osas ja leia moodus oma ruumi aurat oluliselt parandada.

9. Rahustavad toonid ja lõhnad
Kui voodilinad vahetatud, televiisor elutuppa tassitud ja mööbel paika nihutatud, pööra tähelepanu veelgi enamatele detailidele. Eelista magamistoas meeli paitavaid toone nagu meresinine, roheline ja pastelne. Piserda padjale lõõgastava aroomiga spreid, mis aitab sul lavendlipilves paremini uinuda või süüta tunnikeseks öökapil aroomiküünal.

10. Kell peitu
Kas sa tõesti tahad uinudes viimase asjana pimedas helendavaid numbreid lugeda? Keera kell endast eemale, et see ei saaks sulle pidevalt meelde tuletada, et pead juba varsti ärkama. Kui oled helendava raadiokella fänn, aseta see pigem üldse kummutile või aknalauale, mitte otse enda pea kõrvale.

Allikas: thespruce.com, besthealthmag.ca