Väljas jalutamine

On levinud arusaam, et trenn peab olema midagi rasket, higistama ajavat ja meeletult väsitavat, kuid vahel on enam kui küll hoopis vastupidisest: lõõgastavast jalutuskäigust värskes õhus. Ka teaduslikud uuringud on tõestanud, et väljas aktiivselt liikumisel võib olla kergete kuni mõõdukate antidepressantidega sarnane mõju. Väljas leiduvad värvid, helid ja lõhnad stimuleerivad meie meeli ning regulaarne kokkupuude teiste inimestega väliskeskkonnas tõstab meie enesekindlist ja vähendab üksindustunnet.

Jooksmine

Jooksmine on treening, mis võimaldab sul hõlpsalt oma progressil ise silma peal hoida ja see saavutustunne võitleb muremõtete ja madala enesehinnanguga, tõstes usku oma võimetesse ja andes meile kindla sihi, mille poole pürgida. Joostes saad põgeneda oma igapäevamurede ja -rutiini eest ning keskenduda oma hingamisele, oma eesmärgile ja sihtidele. Puhastada oma meelt. Ja nagu juba mainitud, on võimatu enda üle mitte uhkust tunda, kui jaksad joosta üha kauem ja kaugemale.

Rühmatreening

Kui tunned end halvasti, on loomulik, et soovid end maailmast eraldada ja inimesi vältida. See pole aga siiski soovitatav ja koos grupiga treenides on lihtne enese liigset isoleerimist vältida. Vahel peame sundima end suhtlema ning võime avastada toreda seltskonna, kus tahame veel ja veel viibida ja mis annab meile midagi, mida ikka ja jälle oodata. Lisaks annab kogu rühma energia ka sulle energiat juurde.

Allikas: cosmopolitan.co.uk