Kui kohvijooja tunneb päeval väsimustunnet, siis haarab ta uue tassitäite. Selline tsükkel aga rikub une ilma, et sellest arugi saadakse. Mis oleks lahendus? Proovi piirata kohvitarbimist ühele-kahele tassile hommikul. Kui soovid kofeiini mõju pikendada, siis lisa hommikukohvisse kookosõli.

Su hormonaalne tasakaal on paigast ära. Seda on raske diagnoosida, kuid neerupealise puudulikkuse tõttu tunnevad inimesed sageli väsimust, kõhuvalu ja uimasust. Neerupealised toodavad hormoone, mis reguleerivad paljustki meie enesetunnet. Väljendunud neerupealiste puudulikkuse puhul esineb nõrkus ja kiire väsimine, naha ja limaskestade pigmentatsioon ehk pruunistumine, kaalulangus ja veepuudus organismis, madal vererõhk, iiveldus, oksendamine, kõhuvalud, kõhulahtisus, kõhukinnisus ja naistel karvakasvu vähenemine kehal.

Sa ei puhka piisavalt. Proovi vabaneda pingetest ja leia tasakaal, et poleks liialt tööd ning stressi. Aitab ka see, kui sööd kaks korda päevas teelusikatäie mugulkressi. Kõige olulisem on aga vaheldus ja et tegeleksid asjadega, mis maandavad pingeid. Iga inimese jaoks on need asjad erinevad. Mõnda aitab trenn, teist sõpradega kokkusaamine ja kolmandat hoopis reisimine.

Su keha ei saa piisavalt toitaineid. Võid suurepäraselt ja kaua magada, aga kui sööd toitainetevaest toitu, tunnedki pidevat väsimust. Kui tunned uimasust, siis ütleb su keha sulle, et tal on vitamiinide ja toitainete puudus. Mida teha? Väldi töödeldud toite ja suhkrut ning eelista rasvu, proteiini ja süsivesikuid. Piisab vaid paarist päevast õigesti toitumisest ja tunned end juba palju paremini.

Tarbid liiga vähe vedelikku. Kui sa ei joo piisavalt vedelikku, siis üks esimesi sümptomeid on halvenenud tähelepanuvõime ja väsimustunne. Joo päeva jooksul piisavalt vett, et tunneksid end hästi.

Sa ei tee piisavalt trenni. Inimesed, kes teevad regulaarselt trenni, tunnevad end energilisemana. Trenn ei tähenda aga ainult jõusaalis higistamist. Piisab sellest, et lähed õhtul jalutama, jooksma või teed jalgrattaga mõned tiirud. Oluline on ennast liigutada.

Allikas: byrdie.co.uk