2. Jood enne uinumist midagi alkohoolset. Võib-olla ei teegi sa seda kohe enne voodisse minekut, aga näiteks tund aega enne. Kui jood enne magama minekut klaasi veini, tuleb uni kiiresti, ent on tõenäoline, et ärkad keset ööd üles ja uni on kadunud. Nii vähkred hommikuni ja päeval oled väsinud ning sirutad käe järjest tihedamini kohvitassi suunas. Seeläbi tekib aga nõiaring.

3. Sul on halb voodi. Kui millelegi priiskamine on põhjendatav, siis heale madratsi ja padja arvelt ei tasu kindlasti kokku hoida. Arvestades, et veedame kolmandiku oma elust magades, siis tasub puhkeaega investeerida. Mida puhanum oled, seda paremini kulgevad ka päevad.

4. Keskkond ei soodusta head und. Vahel on nii, et ka ülimugav voodi ei garanteeri head und. Tähtis on ka see, kuidas magamistuba kasutatakse. Ideaalis peaks magamistuba olema puhkepaik, kus pole treeningvahendeid ja igasugust kila-kola. Magamistuba peaks olema ka võimalikult pime ning see võiks olla koht, mida kasutad magamiseks ja seksimiseks.

5. Võib-olla põed unehäiret? On väga võimalik, et sul on unehäire, kui eelnimetatud punktidest ei käi ükski sinu kohta. Sul on hea voodi, sa ei tarbi kohvi ega alkoholi üleliia ja sinu magamistuba peaks juba esmapilgul panema haigutama, kuid vaatamata kõigele oled unetu. Mine parem arsti juurde ja lase uurida, kas miskit on korrast ära. Uni on tervisele väga vajalik.

Allikas: Popsugar