King hoiab pöiaosal jalatallast eemal
Kui king ei istu jalas hästi, siis ei sobi jalatallal olev kurv ja kinga sisetald omavahel kokku. Selle tulemusena ei ole jalg korralikult kinga sees, seda on ainult kand ja pöid, mis võib tekitada jalas vereringehäireid ning valu.

Kinga tallaosa on jalast pikem
See juhtub eriti sageli plätude (eriti varbavaheplätude) ja sandaalide valikul. Kui aga jalanõu on just varvaste juures liiga pikk, võib see olla kõndides ebamugav ja ohtlik, kuna on suurem komistamise oht.

Tald on liiga lühike
See on sagedaseim nähtus lahtiste (näiteks pealtpoolt vaid ühe rihmaga) kõrge kontsaga kingade puhul. Liiga lühikese talla korral peavad varbad pidevalt pinges olema, et vältida kukkumist, seega on kogu jalg tugeva pinge all. Kui kingi jalga proovid, tee kindlaks, et jalg ei hakkaks liigselt ette poole libisema.

Kingad on jalas liiga lõdvalt
Siinkohal on tulemuseks, et kinga hoiab põhimõtteliselt jalas vaid varbaosa. Jalalihased on nii aga ületöös, põhjustades isegi põlve- ja seljavalusid.

Kingad on liiga suured
Kui sa kannad liiga suuri kingi, lähevad jalalihased iga sammu ajal pingesse, et kinga jalas hoida. See võib aga panna sind tasakaalu kaotama ja kukkuma.

Ebaloomulikust materjalist jalanõude kandmine
Just suvekuudel on eriti soovitatav kanda võimalikult naturaalsetest materjalidest kingi. Kunstnahast kingad võivad olla isegi tervisele ohtlikud, kuna kõrge temperatuur paneb materjalist eralduma kahjulikud kemikaalid, millel on siis otsene kokkupuude nahaga. Lisaks ei lase mittenaturaalsed materjalid õhku läbi, põhjustades infektsioone.

Lakknahast kingade kandmine
Soojadel suvepäevadel on soovitatav hoida lakknahast kingadest eemale. Need ajavad jalad higistama ega lase neil hingata.

Palja jalaga kinniste kingade kandmine
Selline kombinatsioon paneb samuti jalad higistama ning võib infektsioone põhjustada. Jala tervisele on parem, kui kannad kinniseid jalanõusid sokkidega, piisab ka väga õhukestest.

Väga õhukese tallaga kingade kandmine
Kui kannad õhukese tallaga kingi järjest kauem kui 1-2 tundi, ei toeta see jalgu korralikult, põhjustades iga sammuga kerget traumat, sest jalad ei asetse tugevalt hoitud pinnasel. Lisaks ei ole ka keharaskus selliseid kingi kandes võrdselt jalgadele jaotunud ning jalad on pidevas pinges.

Allikas: Bright Side