Liiga kitsad teksapüksid embavad küll tugevasti sinu keha, aga on tihti niivõrd kitsad, et säärtele on õmmeldud lisalukud, et nad sulle üldse jalga mahuksid. Kitsaid teksaseid disainitakse nii meestele kui ka naistele, aga kas teadsid, et need võivad tekitada haigust nimega meralgia paresthetica ehk reie nahanärvi kompressioonisündroom? Kuidas seda tuvastada? Tunned jalas kõdistavat tunnet, valu ja tuimust… Meeste puhul võib see lõppeda näiteks sellega, et organism toodab vähem spermat. Alternatiiv? Laiemad püksid või venivamast kangast teksapüksid.

Ootamatud seedehäired? Nende põhjuseks võib olla hoopis sinu pesu, mitte eelmisel õhtul söödud toit. Enda korsettidesse pressimine võib küll liibuva kleidi kandmise veidi kergemaks muuta, aga nii survestad rohkem ala- ja ülakõhtu, mis tekitab omakorda kõhuvalu ja seedehäireid. Valik on sinu...

Jah, su jalad paistavad kontsi kandes pikemad ja sihvakamad, aga kontsakingad on ka erinevate jala- ja põlvemurede põhjuseks. Mida kõrgem on sinu kingade konts, seda rohkem mõjutab see põlvi. Lisaks ka päkkasid, sest kogu su keharaskus kandub kannalt varvastele ja päkale. See viib aga konnasilmade ja küünisvarvaste tekkeni. Liiga kõrgete kontsade kandmine võib lühendada ka sääremarju ja muuta Achilleuse kõõluse paiknemist. Riski vähendamiseks vali madalam konts ja ümara otsaga kingad ning kanna pikemat maad läbides hoopis mugavaid kontsata kingi või sportlikke jalanõusid.

Suured rõngakujulised või raskete detailidega kõrvarõngad võivad küll riietusele efekti lisada, aga seda ainult hetkeni, mil nad jäävad su särgi või salli külge kinni ja rebivad su kõrva… katki. Olgu, see on ekstreemsus ja loodame, et sinuga pole seda juhtunud, aga raskete kõrvarõngaste kandmine venitab kõrvaauku ja lõpuks võib su kõrva “kaunistada” ovaalne suur auk. Vali seega normaalses suuruses kõrvarõngad. Kui eelistad siiski suuremaid, vali sellised, mis käivad kõrva klõpsuga – nii väldid kõrvanibu venimist.

Madalad baleriinad on küll jalas palju mugavamad kui kõrgete kontsadega kingad, aga ka nendega võib esineda erinevaid jalgadega seotud ohte. Baleriinadel puudub tihti piisav toestus, mis viib kannavalude või tallaaluse siidekirme põletikuni. Viimase puhul on sul väga raske ja valus kõndida. Sama probleemi võib tekitada ka plätude kandmine. Eelista parem tugevamast materjalist ja parema toestusega kingi.

Need populaarsed talvised jalavarjud on liiga õhukese tallaga, mis tekitavad sarnaseid probleeme nagu baleriinad. Sellises stiilis saapaid tasuks kanda võimalikult vähe ja kindlasti mitte pikkade vahemaade läbimiseks. Villavoodriga saapad muudavad jalad liiga kuumaks ja panevad need higistama, mille tagajärjel võib tekkida ka jalaseen. Sellist saabast on seestpoolt keeruline puhastada, mistõttu tasub neid kanda ainult väga külmadel kuudel ja kindlasti tuleks vältida nende kandmist siseruumides.

Erinevad augustamised võivad ettevaatamatusest viia ootamatult halbade tulemusteni. Olgu tegemist siis kõrva-, nina- või mõne muu auguga, need on erinevate põletike tekkimiseks eriti lihtne viis. Eriti kergelt pääseb mustus näiteks kõrvakõhreni ning sealt on põletikku äärmiselt keeruline ravida. Kui end kindlasti augustada tahad, vali hoolikalt, kellel seda teha lased. Samuti ära iial lase end augustada, kui sul on juba mõni põletik ning väldi ka ujumist ja mullivanni kuni kaks nädalat pärast augustamist. Põletiku või selle kahtluse puhul pöördu koheselt perearsti poole.

Tänapäeval ei näe sa enam igal pool lipsuga mehi ringi liikumas, aga mehed, kes neid kannavad, ei pese oma lipse piisavalt tihti. Mustade kätega lipsu puutudes kanduvad sinna erinevad pisikud, seega tuleks seda pesta samamoodi nagu kõiki teisi riideid.

Õlakoti suurus ei ole mingi probleem, aga raskused, mida sa sellega oma õlale asetad, võivad viia erinevate kaela-, selja- ja õlaprobleemideni ning mõjutada ka üldist kehahoiakut. Pidevalt rasket kotti tassides võivad õlad ja ülaselg hakata ette poole nõjatuma, andes kaelale ja alaseljale veelgi suurema koormuse. Kui raske koti kandmine on vältimatu, vaheta aeg-ajalt õlga, millel kotti kannad või muretse hoopis seljakott, mis raskuse seljal ühtlaselt ära jaotab.

Nii nagu kõrgeid kontsigi, soovid ilmselt siiski aeg-ajalt pitsist pesu kanda. Igapäevasel kandmisel võib see aga erinevate probleemideni viia. Sünteetilisest materjalist ja ebaühtlaste äärtega pesu võib põhjustada sügelust või muud ärritust. Koos kitsaste teksade või liibuvate riietega võib see probleem veel hullemaks muutuda – seenhaigused on levinuimad.