Lisa koogitaignasse sidrunikoort
Sega koogitaignasse üks teelusikatäis riivitud sidrunikoort, et anda küpsetisele rohkem maitset. See muudab ilma suhkrut või muid magusaineid kasutamata koogi magusaks. Enamasti ei suudeta valmis koogis spetsiifiliselt sidrunit tuvastada, saadakse vaid aru, et koogi maitse on rikkalikum.

Valmista juurvilju mikrolaineahjus
Üllatus! Mikrolaineahi võib teatud juhtudel aidata saavutada tervislikumat toitu kui pliit. Teatud juurvilju keetes võivad nendes sisalduvad kasulikud ained hoopis vette imenduda ja seetõttu hiljem süües mitte sinu organismi jõuda. Näiteks brokolist kaob keetes teatud aine, mis võib aidata kaasa vähi tekke ennetamisele. Parim viis säilitada juurviljade kasulikud omadused, on neid hoopis vähese veega mikrolaineahjus keeta. Nimelt seal valmivad toidud kiiremini, kasutades minimaalselt vett, seega jäävad juurviljadesse alles maksimaalses koguses vitamiinid ja mineraalid.

Asenda õli õunakastmega
Asenda või ja õli magustamata õunakastmega. See mitte ainult ei lisa sinu toitudesse kiudaineid ja kasulikke toitaineid nagu kaalium ja C-vitamiin, vaid muudab praetud toidud ka tunduvalt mahlasemaks. Kasuta õunakastet retseptides poole võrra vähem kui kasutaksid õli.

Unusta eelpakendatud maitsesegud
Eelpakendatud maitseainete segudes on tihti liigagi palju soola. Vahel kuni 2500 milligrammi ühe pakendi kohta, mis on rohkem kui paljud terviseorganisatsioonid soovitaksid kogu päeva jooksul tarbida. Lisaks sellele võivad maitsesegud olla kallimad kui osta erinevaid vürtse ja neid ise kokku segada. Näiteks spetsiaalse taco maitseainesegu ostmise asemel sega omavahel tšillipulber, küüslaugupulber, paprika, köömned ja vaid väike näpuotsatäis soola. Võid kindel olla, et see ka maitseb paremini.

Ära pane meloneid külmkappi
Terved melonid ja arbuusid võivad olla palju toitainerikkamad, kui neid hoiustada toatemperatuuril. Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et võrreldes külmkappi pandud arbuusiga säilib selles, mis on hoiustatud toatemperatuuril, peaaegu poole rohkem kasulikke vitamiine ja mineraale. Nimelt pidurdub külmal temperatuuril nende tootmine.

Valmista toitu Kreeka jogurtiga
Rasvavabal maitsestamata Kreeka jogurtil on sarnane maitse ja tekstuur nagu majoneesil ning hapukoorel. Selles sisaldub neist aga tunduvalt vähem kaloreid ja rasvu. Seega, kui valmistad toitu, mille retsept nõuab hapukoore või majoneesi kasutamist, asendagi see Kreeka jogurtiga. Boonuseks saad ka suurema valgukoguse. Selleks, et saada rohkem maitset, võid lisada sellele ka tilli või küüslauku.

Muuda supp paksemaks
Sul pole aega valmistada kogu supp ise? Lisa purgisupile ise juurvilju nagu hakitud seller, porgandid ja sibulad. Aja säästmiseks ei pea sa neid isegi keetma. Nagu eelnevalt soovitatud, keeda neid veidi mikrolaineahjus ning lisa segule. Hea isu!

Asenda kartulipuder lillkapsapudruga
Selleks, et kartulipudruga tarbitavate kalorite ja süsivesikute hulka vähendada, asenda kartul hoopis lillkapsaga. Ühes tassitäies kartulipudrus sisaldub umbes 214 grammi kaloreid ja 35 grammi süsivesikuid. Samas koguses lillkapsapudrus on aga 142 kalorit ja 8 grammi süsivesikuid. Miks just lillkapsas? Pudruks tehtuna on sellel kõige ligilähedasem maitse, värv ja tekstuur kartuliga ning seda süües võid isegi unustada, et sööd juurvilja, milles sisaldub tohutult palju vitamiine ja mineraale. Lõika lillkapsas väikesteks tükkideks, keeda umbes kuus minutit. Lase jahtuda ja kuivada ning nüüd kasuta näiteks pudrunuia, kuni oled saavutanud ühtlase massi. Lisa maitseks küüslauku, veidi võid ja murulauku.

Proovi juurviljaspagette
Juurviljaspagetid on uued nuudlid. Ausalt! Vaheta kalori- ja süsivesikuterohked spagetid hoopis tervislikuma ja vitamiinirohkema alternatiivi vastu. Üheks populaarseimaks on suvikõrvits, millest saab lihtsasti lõigata peenikesed ribad, mis meenutavad vägagi spagette. Sama hästi sobib ka näiteks porgand või naeris ehk kõik juurviljad, mis pole liiga vesised. Lisaks sellele, et need annavad sulle palju vitamiine ja mineraale, on juurviljaspagette ka lihtne ja kiire valmistada ning need on piisavalt neutraalsed, sobides kõikide sinu lemmikute kastmetega.

Allikas: RD