Mesi on magusam kui rafineeritud suhkur, mis tähendab, et vajad seda toidu magustamiseks ka vähem. Just suhkrurohkuse tõttu ei tohiks mett aga ka liiga palju tarbida.

Banaan. See levinud puuvili on rikas kiduainete, kaaliumi ja C-vitamiini poolest ja on keskmise glükeemilise indeksiga. Banaanide söömisega ei maksa aga samuti üle pingutada...

Agaavinektar. Agava on tuntud ka taimena, mille ühest sordist tehakse tekiilat. Kuid kas teadsid, et agaav on ka naturaalne suhkruallikas? Suurepärane alternatiiv kunstlikult valmistatud magustajatele!

Ananass. Värske, konserveeritud (ilma lisatud suhkruta) või külmutatud ananass on üks parimaid suhkruallikaid! Seega, kui sul on magusaisu, eelista just mahlast ja magusat ananassi.

Porgand. Keedetuna või värskena – porgandid sisaldavad samuti nn head suhkrut. Lisaks on toored porgandid ka mõnusalt krõmpsuvad!

Peet. Peedid on väga kasulikud ja kui ostad näiteks keedupeeti, on sellest tõeliselt lihtne toitu valmistada. Juurvili sisaldab kasulikku suhkrut ja aitab organismil veresuhkrutaset stabiilsena hoida.

Jogurt. Isegi maitsestamata jogurt sisaldab suhkrut. See kaltsiumi- ja probiootikumide rikas toiduaine on samuti üheks tervislikuks valikuks.

Ploomid on rikkad ka antioksüdantide ja kaaliumi poolest – tõeline supertoit!

Täisteraleib. Süsivesikud mängivad veresuhkru taseme juures olulist rolli – seega peaksid jälgima mõlema – nii tarbitava suhkru kui süsivesikute – hulka. Eelista valgele saile alati sepikut või täisteraleiba. Küpstamisel kasuta võimalusel täisterajahu.

Allikas: She Knows