Imeline vananemisvastane vahend

Kui otsid kortsudega võitlemiseks looduslikku vahendit, siis on jojobaõli just see õige. See tugevdab naharakkude vahelist „looduslikku liimi“ ja ennetab vananemise nähte. Naharakkude vaheline side vananedes tavaliselt nõrgeneb, rakud kollabeeruvad ja nii tekivadki kortsud. Jojobaõli aitab seda protsessi ennetada, muutes naha pehmeks ja nooruslikuks.

Lisaks sisaldab jojobaõli rikkalikult E-vitamiini ja antioksüdante, mis pidurdavad vananemisprotsessi, niisutavad ja toidavad nahka. Antioksüdandid aitavad võidelda saastunud õhust tekkinud kahjustuste ja vabade radikaalide vastu ning hoiavad ära enneaegse vananemise.

Niisutab kuiva nahka paremini kui teised õlid

Unusta kallid nahaniisutajad. Jojobaõli on kerge ja imendub hästi, niisutades nahka efektiivselt ilma et poore ummistaks. Enamik näoõlisid, mida müüakse (aragaania-, mandli- ja kookosõli näiteks), koosnevad triglütseriididest. Need on aga n-ö rasked ning mõnedele nahatüüpidele ei sobi. Jojobaõli koostis on täiesti teistsugune ja see niisutab nahka ohutult.

Jojobaõli kaitseb nahka ärrituse eest ja sobib seetõttu ka ekseemi korral kasutamiseks.

Mõjub aknele tervendavalt

Jojobaõli tasakaalustab naharasu tootmist – see näeb välja, tundub ja käitub nahal nagu loomulik nahaõli. Ja see annab kehale märguande toota vähem aknet tekitavat rasu.

Jojobaõli võib aidata põletikuvastase toime tõttu (sisaldab muuhulgas ka jodiini, mis pidurdab bakterite kasvu) paraneda ka juba tekkinud aknekahjustustel.

Jojobaõli on kasutatud sajandeid

Jojobaõli on maailmas kasutatud juba sajandeid ja peamiselt on seda kasutatud nahahaavade ja kriimustuste paikseks raviks.

Uskumatult mitmekülgne

Jojobaõli sobib suurepäraselt kõigile nahatüüpidele. Võid seda kasutada meigi eemaldamiseks või kanda seerumina igapäevase niisutuskreemi alla. Õli sobib ka silmaümbruste hooldamiseks, sest nahk on seal tundlik. See ei ummista poore ega tekita miiliume, nagu „rasked“ näokreemid seda teha võivad.

Võid paar tilka jojobaõli lisada ka niistuskreemi, maskile, silmaümbrusekreemile ja isegi meigialuskreemi hulka. Pead vaid olema veendunud, et tegemist on 100% puhta jojobaõliga.

Allikas: Byrdie