See koht ei ole prügikast ja sinul ei sörgi teenijad kannul – seega palun, korista enda tekitatud segadus ära.

2. Jätad ebasobivad riided toolile vedelema.

Parim kui viiksid need poesaali õigetesse kohtadesse tagasi või annaksid vähemalt teenindaja kätte. Kui aga otsustad rõivad prooviruumi jätta, siis vähemalt riputa need riidepuudele tagasi. Nii on klienditeenindajal neid hiljem hõlpsam oma kohale tagasi toimetada.

3. Püüad teha ideaalset selfie't.

Kui sa just pead prooviruumis end pildistama, siis loodetavasti teed seda vaid selleks, et kelleltki riietuse kohta kiiret arvamust paluda. Kui aga pildistad end kleidis, mille ostmiseks sul puudub vähimgi kavastus, siis… Jälgi, et su fotosessioon liiga pikaks ei kujuneks… Inimesed ootavad!

4. Tuled trennist otse ja hakkad riideid proovima.

Tulid metsajooksutiirult ja sõidad koduteel ka poest läbi? Ära mine kunagi riideid proovima higisena – sa ei tahaks ju endale panna selga midagi, mida on just proovinud äsja trennisaalist tulnud inimene? See on ka üks põhjustest, miks peaksid uue rõiva alati enne kandmist ära pesema.

5. Saabud kauplusse paar minutit enne selle sulgemist.

Sa oled juba hiljaks jäänud – ükskõik, kui püüdlikult klienditeenindajad ka ei naertaks, nad tahaksid ka koju minna…

6. Lähed kiiresti uut suurust võtma… aluspesus!

Kõlab uskumatult, aga nii mõnegi kaupluse töötajad on olnud tunnistajaks, kuidas minnakse pesuväel uut numbrit valima. Palu abi, kui riietumine on sinu jaoks liiga suureks pingutuseks.

7. Sa ei kasuta käte desinfitseerijat.

Need ruumid on bakteritest tulvil – kasuta alati enne ja pärast riietuskabiini kasutamist niiskeid salvrätte, käte desinfitseerijat või pese võimalusel käsi.

8. Proovid bikiine ilma aluspesuta.

Kui proovid bikiine, siis on aluspesu kandmine hädavajalik – see on nii sinu enda kui ka teiste tervise huvides!

9. Lähed riideid proovima teadmata, mitu asja sul käes on.

Seda küsitakse järjekorras niikuinii. Hoiad oluliselt aega kokku, kui loed oma käes olevad esemed juba aegsasti üle.

10. Teeskled, et ei määrinud pluusi meigiga ära.

Seda on kogenud paljud naised – oled leidnud ilusa pluusi, proovid seda selga ja see näeb imeline välja. Võtad selle seljast ja avastad, et oled rõiva määrinud. Või siis avastanud, et toode on juba määritud. Igatahes tasub alati sellisest avastusest klienditeenindajale teada anda – vaid nii ei satu mustad tooted tagasi müügistangele.

11. Võtad oma mehe või naise prooviruumi kaasa.

See kehtib isegi siis, kui proovikabiinis on piisavalt ruumi ka kahele. Ole lugupidav nende vastu, kes samuti rõivaid proovivad ja kes võib-olla poolalasti kardina vahelt välja piiluvad...

12. Kohendad meiki ja soengut.

Võib-olla pead poest otse peole või teatrisse minema, aga see ei ole koht, kus oma soengut või meiki värskendada. Lase juba teised riideid proovima!

Allikas: Little Things
Catwalk.ee arhiiv