Sea eesmärgiks juua kaheksa klaasi vett päevas – nii puhastad sõna otseses mõttes oma seedeelundkonna seestpoolt ära. Kui sa veel siiani seda poovinud, siis joo klaas leiget vett kohe hommikul pärast ärkamist (nii kiirendad ainevahetust koguni 30%!). Harjuta end enne igat söögikorda samuti vett jooma – see tekitab kiiremini täiskõhutunnet ja sa väldid ülesöömist.

Loobu kõikidest karastusjookidest

Pooleliitrine pudel limonaadi sisaldab umbes 40 grammi suhkrut ja magusas joogis sisalduvad gaasid ajavad su kõhu punni. Et vöökoht saledaks saada ja seda ka saledana hoida, pead igasugusest suhkrujookidest loobuma.

Loobu alkoholist või tarvita seda oluliselt vähem kui seni

Õieti polegi asi ühes klaasis veinis või pudelis siidris. Alkohol hakkab su kehale halvasti mõjuma siis, kui ühest klaasist saab teine, kolmas, neljas… Ja ära unusta alkoholi juurde arvestada ka kõiki neid hiliseid snäkke, mida sa joogi kõrvale ampsad. Saad aru, mida me mõtleme?

Vali üheks toidukorraks salat

Hea nipp, kuidas vähendada päevast kalorihulka ja kindlustada, et sööd iga päev piisavalt rohelist. Aga salatit valides ja süües ole kindel, et selles sisalduks rohkem spinatit (ja muud värvilist) kui krutoone ja peekonit. Suhtu kriitiliselt ka salatikastmetesse (rasvase majoneesiga üle ujutatud salat ei ole tervislik toidukord).

Asenda magustoit puuviljadega

Me teame seda tunnet pärastlõunal, kui tahaks meeletult midagi magusat… Näiteks Snickersit. Või Kit Kati. Valmista end selleks juba hommikul ette ja paki kontorisse kaasa karbike puuviljatükkidega. Nii rahuldad magusa- ja näksimisisud korraga. Vägagi tervislikult!

Sa ei pea küpsistest loobuma

Sa ei kujuta ette elu ilma küpsisteta ja oled ka ise suur kokkaja? Väga tore, aga jälgi kindlasti koguseid – võta see küpsis, aga söö seda enne, kui lähed trenni või pikale jalutuskäigule. Lähtu põhimõttest, et kõik, mida sa sööd, tuleb ka ära kulutada.


Joo rohkem teed

Muuda kohvipausid hoopis teepausideks! Kui tunned, et vajad energiat, keeda rohelist teed! Eriti sobiv on see enne treeningut – kofeiin annab sulle lisaenergiat. Boonusena kiireneb ka sinu ainevahetus ja töötab täiskäigul veel mitu tundi pärast treeningut.

Söö aeglasemalt

Võta söömiseks aega. Lõika tükid meelega väiksemaks ja näri toit korralikult läbi – nii annad maole rohkem aega, et toitu vastu võtta ja sulle õigel ajal signaali anda, et kõht on nüüd täis.

Kasuta söömisel pulki

Ära kasuta pulki vaid rameni või sushi söömiseks – kasuta neid noa ja kahvli asemel mistahes toidu puhul! Pulkadega süües sööd kindlasti aeglasemalt ja vähem. Tasub proovimist!

Kasuta väiksemaid taldrikuid

Vali, mida sööd ja kui palju sa sööd. Just kogused on tihti kaalulangetamise juures määravad. Kõige lihtsam viis toiduportsjonid väiksemaks muuta on endale sõna otseses mõttes vähem ette tõsta. Et taldrik tühjana ei tunduks, vali lihtsalt väiksem taldrik.

Naudi rasvast juustu

Rasvases juustus leidub hulganisti kasulikke rasvu (maitsest me ei räägigi!). Naudi, aga mõistlikus koguses.

Treeni iga päev 15 minutit

Trennitegemiseks ei pea tingimata minema spordiklubisse – võta oma päevast 15 minutit ja pühenda see vaid endale. Õnneks on olemas hulgaliselt trennivideosid ja -äppe, mis muudavad koduse treeningu eriti lihtsaks. Et pingutus oleks maksimaalne, tee midagi kiiretempolist, näiteks kõrge pulsisagedusega intervalltreeningut.

Mine varem magama

See mitte ainult ei hoia ära hilisõhtust näksimist, vaid aitab ka stressi- ja näljahormoone tasakaalus hoida. Lisaks ärkad hommikul puhanuna.

Allikas: Pure Wow
Fotod: Shutterstock