2. Jää realistlikuks. Tore, kui püüad leida inspiratsiooniallikaid ja oled jumestaja juurde minnes võtnud kaasa fotosid meikidest, mis sulle meeldivad. Aga. Ma ei saa sind meikida Beyoncéks, kui oled põhjamaiselt kahvatu nahaga…

3. Vali midagi, mida soovid rõhutada. Siiski, kui leiad mõne kuulsuse foto, millel olev meik sulle väga meeldib, võta see meikari juurde minnes kaasa. Muidugi ei saa ma sind temaks jumestada, aga teatud detailid nagu huuled, silmad, põsed vms võivad tõepoolest inspiratsiooniallikatena mõjusad olla.

4. Ole viisakas. Jumestajad suhtlevad omavahel ja kui oled kellegi vastu äärmiselt ebaviisakas, levib jutt sinust kui ebameeldivast inimesest kiiresti. Mõnikord ütleme sellistele klientidele, et meil pole vabu aegu, kuigi tegelikult on.

5. Tule puhta näoga. Siis saame kohe asja kallale asuma ega pea hakkama tegelema sinu eelmise meigi eemaldamisega. Kahjuks tulevad paljud jumestaja juurde kuiva ja musta nahaga, unustades, et meik jääb kõige ilusam just puhanud, puhtal ja niisutatud nahal. Eriti hull on, kui oled eelneval ööl meigiga maganud – su nahk näeb siis sõna otseses mõttes närtsinud välja.

6. Ära solva professionaali. Vaata enne aja kokkuleppimist jumestaja portfooliot – kas tema tööd meeldivad sulle? Alles siis, kui vastad jaatavalt, lepi aeg kokku. Kõige hullem, mida meigikunstnile öelda saad, on midagi stiilis “ära jumesta mind klouniks”. See on äärmiselt solvav. Miks sa arvad, et ta tahaks sind klouniks jumestada?

7. Oleme kõike näinud. Iga inimese ilu on unikaalne. Ja ka puudused. Meie ei anna sulle hinnanguid, me muudame sind veelgi ilusamaks, rõhutades sinu tugevamaid külgi. Veedame suure osa oma tööajast klientidele kinnitades, et nad on ilusad ja julgustades neid oma nahas kindlana tundma.

8. Jootraha on teretulnud. Jumestaja osutab sulle teenust. Just nagu juuksur, ettekandja või taksojuht. Ära unusta hea töö eest ka jootraha jätta!

9. Ära vabanda. Ole enda vastu lahke ja lõpeta meigitoolis vabandamine ühe või teise asja pärast. Sa ei pea vabandama, et sul on mõned vistrikud. Sa ei pea vabandama, et su silmade ümber on tumedad rõngad. Selleks ma olengi, et need ära peita.

10. Säraval ja säraval on vahe. Kui juba jumestaja poole pöördutakse, soovitakse mõnikord väga erilist ja säravat tulemust. Kuid – säral ja säral on vahe. Kui helendavad ja säraandvad tooted lisavad kerget kuma ja õrna sädelust, siis glitter-tooted on tihti liiga intensiivsed, sobides vaid lavameikideks. Ja vaid teatud vanuseni. Usalda meid.

11. Kontuurimine ei sobi igaühele. Kui küsid tugevat jumestust, mille juurde käib tugevalt kontuuritud nägu, siis peaksid enne teadma ühte asja – see vajab pidevat täiendamist. Kuigi su lemmikkuulsusel on pidevalt meigikunstnik kõrval, kes iga teatud aja jooksul seda teeb, siis kas ka sinul on vastav inimene olemas? Sellised meigid võiks taas lavale ja teleekraanile jääda…

12. Meik ei ole vaid naistele. Meil on arvukalt meeskliente, kes vajavad kas väga väikest nõustamist (soovitust kasutada huulepalsamit) või siis hoopis täisjumestust (näiteks teles).

13. Lõpeta enda võrdlemist teistega (eriti kuulsustega). Püüame aidata kõiki, tuues välja nende kõige kaunimad näojooned. Kui aktsepteerikisid oma ilu, oleks seda palju lihtsam teha.

14. Kulmudest. Kulmud raamivad su nägu ja need on kõige ilusamad naturaalsel kujul. Seega, lõpeta nende ülekitkumine.

15. Jumestuskunstnik ei ole kosmeetik. Teisisõnu, me teeme meiki mitte ei pigista punne! Palun hoolitse oma naha eest eelnevalt ja tee vajalikud punnipigistamised juba aegsasti enne kusagil mujal ära. Meie võimuses on ebatäiused vaid meigiga katta…

16. Olen terapeut. Jah, ma teen sisuliselt teraapiat, meigiteraapiat! Pole midagi ilusamat, kui rahulolev ja enesekindel klient, kes mu toolist püsti tõuseb… See on minu töö tulemus.

17. Ole avatud. Kui sulle ei meeldi midagi, ütle kohe, saame seda muuta.

18. Üks ei sobi kõigile. Inimesed ja stiilid on erinevad ja kõik ei pruugi kõigile sobida. Ära heida meelt, kui said kusagilt negatiivse kogemuse.

19. Tee korralik eeltöö. Mitte iga end meigikunstnikuks tituleeriv jumestaja ei ole seda tegelikult. Enne aja kokkuleppimist küsi alati, milline on jumestaja koolitus ja kogemus.

Allikas: RD