Vabane ebavajalikust
See soovitus ei pruugi sulle küll meeldida, – eriti, kui sul on emotsionaalsetel põhjustel raske asjadest loobuda – kuid korras riidekapi (ja elu) esimene samm on ära visata/anda/annetada asjad, mida sa ei kasuta ega vaja.

Sa ei tea, kuidas alustada? Sorteeri kõik asjad läbi ja pane kõrvale need, mida sa viimase aasta jooksul kordagi kandnud pole. Isegi, kui sa seda eset ei vihka, siis pole sa seda kasutanud põhjusega. Kui sa hoiad sentimentaalsetel põhjustel alles katkiseid kingi ja t-särke, tee neist hoopis mälestuseks foto ja tõesti – viska siis ära. Digitaalne kogumine on mingil määral parem kui füüsiline.

Investeeri korralikku ladustamisse
Nüüd, kui sul on alles jäänud asjad, mida tõesti vajad ja kannad, panusta kõigepealt korralikku varustusse, millega neid ka vääriliselt hoiustada. Muidugi loeb siinkohal väga palju isiklik eelistus, kuid siiski mõned soovitused, mis sind aidata võivad:

Osta korralikud riidepuud
Püüa leida sellised, millelt riided koheselt maha libisema ei hakka ja riidepuud, mis on loodud konkreetsetele rõivastele (näiteks pükstele) tulevad samuti suureks abiks.

Kasuta ruumi kavalalt
Lisa kapiuste sisemusse näiteks konkse, millele saad riputada salle ja vöösid. Sama saab teha ka käekottidega, et kapis ruumi kokku hoida.

Loo sahtlitesse kindlad sektsioonid
Mitmetest mööblipoodidest leiab spetsiaalseid sahtlite sisusid, mis on kindla jaotusega ja aitavad sul näiteks sokke ja aluspesu kenasti eraldi hoida. Lisaks näeb see ka väga organiseeritud välja.

Pane esemed, mida sa vähem vajad ja kasutad läbipaistvatesse kastidesse/karpidesse
See aitab need eest ära hoida, kuid siiski vajadusel kiirelt üles leida.

Kasuta lemmikesemeid disainielementidena
Sul on lemmikud kingad või mõni disainerese, mida tahaksid pidevalt vaadata? Ära pane seda kappi, vaid näiteks riiulile – see aitab ruumi säästa ja näeb ilus välja.

Hoia kappi pidevalt korras
Kapi korras hoidmise võti ei peitu ajas, mida sellesse panustad, vaid korraliku süsteemi loomises. Nüüd, kui oled oma kapi juba korralikult organiseerinud ning ebavajalikust vabanenud, peaks ka selle korras hoidmine ladusamalt minema. Kuid sellegipoolest võivad asjad mõnikord korrast ära minna. Soovitus? Tee iga päev kasvõi midagi väikest. Kui tõmbasid hommikul neid õigeid pükse otsides kõik teised riidepuudelt maha, võta õhtul aega 10 minutit, et need taas tagasi sättida. Just sellised väikesed sammud tähendavad pikas perspektiivis alati korras kappi.

Allikas: Fashionista