Rohelise tee joomine, 183 kilokalorit päevas
Vahel võivad kaalukaotusnipid olla nutikamad, kui sa arvatagi võiksid. Teadusuuringud on näidanud, et päeva jooksul mitme tassitäie rohelise tee joomine omab märkimisväärset mõju keha üldisele rasvaprotsendile. Kusjuures, ühe uuringu raames olid katsealusteks ülekaalulised mehed Taimaalt, kus selgus, et need, kes jõid regulaarselt rohelist teed, põletasid päeva jooksul teistest 183 kalorit rohkem. Eksperdid usuvad, et selle asjaolu taga on rohelises tees sisalduvad rohked antioksüdandid, mis aitavad kehal efektiivsemalt rasvu lõhustada. Jäta aga meelde, et tulemuse saavutamiseks peab rohelist teed jooma üsna palju – kolm kuni kaheksa tassi päevas.

Kuid ka saunas käimisel on sarnane efekt. Eriti tõhus on infrapunasaun. Uuringute kohaselt põletab 45-minutit saunas istumine ja mitte millegi muu tegemine sama palju kaloreid kui 4-5 kilomeetri pikkune jooksuring. Täpne kalorite kulu higistamise toimel ei ole küll teadlaste sõnul kindel, kuid just kehast vee väljutamise tõttu aitab higistamine kaalukaotusele kaasa.

Kodu koristamine, 100 kilokalorit tunnis
Tõenäoliselt üks kõige kasulikumaid (mitu kasulikku asja ühekorraga!) tegevusi, mida kalorite põletamiseks teha, on koristamine. Pühi ja pese põrandad, organiseeri köögis nõusid ja muid tarvikuid, pese vannituba – need on lihtsad kodused toimetused, millel võib olla tõeline kasu kehakaalu kaotamisele. Ajakirja Health andmetel põletab kraanikausitäie nõude pesemine ja kuivatamine ühes tunnis 100 kalorit, samal ajal kui 35 minutit vannitoa pindade pesemist on võrdväärne sama kaua jooksulindil kiirkõnni tegemisega. Kuigi silmnähtavateks tulemusteks peaks siiski aeg-ajalt ka jõusaali jõudma, on koristamisel tõesti oma kasu kehale ja ka lisaboonus: korras kodu.

Allikas: Harper's Bazaar