2. Venitus. Kaua aega on arvatud, et venitusharjutuste tegemine enne hantlitega lihaseid treenima asumist on kohustuslik. Hiljutised uuringud aga tõestavad, et mõju on loodetule hoopis vastupidine. “Külmade” lihaste venitamine võib viia vigastusteni (rebestused jms).

3. Intensiivne soojendus. Selles, et enne raskuste tõstmist teha pisut mõõduka koormusega südametööd nõudvat trenni, pole midagi halba. See on efektiivne meetod keharasva põletamiseks ja aitab kaasa lihaste tugevuse ja lihasmassi kasvule. Samas on kõrge intensiivsusega südametööd nõudev soojendus vahetult enne raskuste tõstmist ebasoovitav, sest vähendab lihaste jõudlust ja mõjutab ainevahetusprotsesse.

4. Stress. Stress tapab lihaseid. Tõsiselt. Stressis inimese organism toodab rohkem kortisooli, mis lõhub lihaskude ja ladestab rasva. Lisaks sellele mõjutavad stress ja pidev muretsemine tugevasti su keskendumisvõimet, vähendades lihaskiudude aktiivsust ning põhjustades suure tõenäosusega vigastusi. Püüa enne trenni suundumist stressirohkeid olukordi vältida.

5. Liiga palju kohvi. Trennieelses kohvi või kõrgekvaliteediliste energiajookide tarbimisest pole kindlasti midagi halba, kuid üle ei maksa nendega pingutada. Mõõdukas hulk stimulante annab energiat ja aitab keskenduda, liiga palju aga tekitab südamepekslemist, iiveldust, ärevust ja üldist ebamugavustunnet. Ükski neist ei aita hea treeningu sooritamisele kaasa.

6. Korralik kõhutäis. Korralik trennieelne söömine on oluline, sest aitab sooritusele kaasa ning varustab keha vajalike toitainetega. Liigne söömine on aga koormav ja kahjulik. Vahetult enne trenni liiga suure koguse toidu manustamine võib põhjustada maokrampe ja -valu ning iiveldust. Lisaks – kui magu näeb suure hulga toidu seedimisega vaeva, suundub sinna ka märkimisväärne osa verest. Lihaste verevarustus samal ajal väheneb ja harjutuste efektiivsus langeb.

Allikas: Muscle And Fitness