Tegemist on sageli esineva ja kõhedust tekitava uskumusega, mis on naisi üle 20 aasta hirmutanud. Kõik sai alguse 1991. aastal tehtud uuringust, millest selgus, et naistel, kes ei kanna rinnahoidjaid, on väiksem võimalus haigestuda rinnavähki. Kuigi ka teadlased tunnistasid, et ohtu tekitab pigem valesti valitud rinnahoidja, on paljud naised üle maailma tänaseni hirmul. “Tegelikult arvati, et liiga pingul rinnahoidja võib sinu kehas toksiine lõksus hoida,” selgitab Luciani. “Teaduslikku tõestust sellele aga polegi.”

2. Rinnahoidjaga magamine muudab rinnad pringimaks

Maailmas on kahte sorti naisi. Esimesed magavad rinnahoidjaga, kas mugavuse pärast või siis lootuses, et nii muutuvad rinnad pringimaks. Teised aga jõuavad vaevu enne koju, kui juba rinnahoidja seljast heidavad. Kahjuks aga peame esimeste unistused purustama – rinnahoidjaga magamine ei muuda neid pringimaks. Mis muudab? “Piisava toestusega rinnahoidja kandmine pika perioodi jooksul ja seda eriti trenni tehes, kui rinnad võivad venida ja hüppavad üles-alla,” õpetab Luciani.

3. Sul on kindel suurus

Täpselt nagu suurus 36 kleit võib bränditi erineda, võivad ka rinnahoidjate suurused siin-seal varieeruda. “Kahjuks ei saa suurusnumbrites kunagi kindel olla,” tõdeb ka Luciani. Selleks, et sa ei väljuks poest rinnahoidjaga, mis sulle tegelikult ei sobi, lase end kohapeal mõõta ja proovi selga erinevaid variante.

4. Vaid täht tähistab rinnahoidja suurust

Reaalsus on, et erinevat stiili rinnahoidjad sobivad sarnase volüümikusega rinnakorvile olenevalt rinna ümbermõõdust. “Täht ütleb ära korvi suuruse,” selgitab Luciani. “Küll aga määrab sulle sobivama rinnahoidja nende kahe faktori kooslus.” Seega, kui kahtled, siis las parima rinnahoidja valib sulle siiski spetsialist.

5. Kõige levinum on B-korv

Reaalsuses on see tegelikult suurem (Luciani teab, et see on pigem C), aga vale arvamus võib viia suurema probleemini – naised kannavad tihti vales suuruses rinnahoidjat. “Paljud naised pressivad end suurustesse, mida nad poodidest leiavad, selle asemel, et lasta end mõõta ja leida õige suurus,” selgitab Luciani. “Lisaks teavad rinnahoidjate tootjad, millised suurused paremini müüvad, mistõttu muutuvadki need “keskmisteks” suurusteks.”

6. Võid visata oma rinnahoidja niisama pesumasinasse

Rinnahoidjate käsitsi pesemine on viimane asi, milleks sul aega on, aga selle all võib kannatada sinu püst. “Pesumasin võib lõhkuda sinu rinnahoidja korvi ja venitada paelu ning kuum vesi mõjub halvasti elastsusele,” hoiatab Luciani. “Kui tahad ikkagi pesumasinat kasutada, pane pesu spetsiaalsesse pesukotti ja pese seda külmas vees õrna puhastusvahendiga.” Parim sinu rinnahoidjale on aga siiski käsipesu.

7. Pese rinnahoidjat ainult kord nädalas

Siin tasuks meil kõigil peeglisse vaadata ja mõelda, kui hea hügieeniga me tegelikult oleme ja palju me oma aluspesu vahetame. Kannad pidevalt oma lemmikrinnahoidjat? “Nahka kattev mustus ja rasu mõjub halvasti rinnahoidja elastsusele,” selgitab Luciani. “Seetõttu on parim, kui pesed seda võimalikult tihti.” Kui pesed pesu harvemini, kui julged tunnistada (ära muretse, me teame, mida tunned), on ka lihtsam lahendus: muretse endale rohkem rinnahoidjaid!

Allikas: Marie Claire