Karastusjoogid
Neis sisalduvad kunstlikud magusaineid ja kõrge fruktoosisisaldusega siirupid. Hiljuti avaldatud uuringust selgus, et suures koguses fruktoosi tarbimine on otseses seoses kõhurasva koguse suurenemisega. Ei loe ka see, kui sa haarad hoopis dieetkoola järele. Väldi suhkrurikkaid toite täielikult ning tarbi hoopis puu- ja juurviljadega rikastatud vett. Need täidavad keha igapäevase vedelikuvajaduse tunduvalt efektiivsemalt.

Töödeldud liha
Tegelikkuses võib liha olla tähtis osa tervislikust eluviisist. See annab kehale energiataseme säilitamiseks palju valku, mis aitab ka lihaseid tugevdada. Töödeldud lihas on aga väga palju küllastunud rasvhappeid (jah, ka peekon pole süüst puhas), mis pole just tervisliku elustiili parimad sõbrad. Uuri selle asemel lähemalt taimebaasil toodetud alternatiive või grillitud kana ja kala, mis on keha vastu tunduvalt leebemad.

Alkohol
Teadusuuringud on tõestanud, et lisaks kogusele avaldab mõju ka alkohoolse joogi tüüp. Ühe katse ajal jälgiti erineva elustiiliga inimesi 30-päeva jooksul. Tuli välja, et neil, kes jõid järjest enam kui ühe joogi (kasvõi ühel päeval nädalas), oli rohkem kõhurasva kui inimestel, kes jõid alkoholi väiksemas koguses, aga regulaarsemalt. Mida see tähendab? Kui sa ei soovi, siis sa ei pea alkoholist täielikult loobuma, kuid väldi lihtsalt üheaegselt suure koguse tarbimist. Eksperdid on öelnud, et tarbida võib näiteks ühe väikese klaasi punast veini päevas õhtusöögi kõrvale. Väike kogus mõjub kasulikult südame-veresoonkonnale ning annab kehale antioksüdante.

Madala kalorsusega või rasvavaba salatikaste
Tõenäoliselt oled sa seda uudist kuulnud. Vahemeredieet (selline, mis sisaldab palju rohelisi ande, kala ja muid antioksüdantide rikkaid toite nagu oliivõli) võib teha sinu keha ja meeltega imesid. Kui valid aga madala kalorsusega või rasvavaba salatikastme, siis asendad tervislikud ained hoopis lisaainete ja kemikaalidega. Tee selle asemel kaste ise! Sega omavahel maitsev kaste oliivõlist sidruni ja punase veini või palsamiäädikaga.

Puuviljamahlad
Sarnaselt karastusjookidele sisaldub ka enamikes poes saadaval olevates puuviljamahlades rohkelt lisaaineid, magusaineid ja, just nimelt, kõrge fruktoosisisaldusega siirupit. Sama kehtib ka poesmuutide kohta. Tee oma kehale ja vaimule teene ning valmista värsked mahlad ja smuutid kodus ise. Nii saad garanteerida, et kõik joogis sisalduv on värske ja tervislik ning sinu pihajoon on tänulik.

Sai
Rafineeritud süsivesikud nagu sai on järgmine toiduaine, mille tarbimist tervisliku eluviisi puhul piirata võiks. Ühes uuringus selgus, et kui inimese toidulaual on rafineeritud süsivesikuid suures koguses, soodustab see kehas põletikuliste protsesside teket ning kaalutõusu. Seega, kui sinu hommikusöögiks on tavaliselt mõni saiatoode, asenda see tervisliku alternatiiviga nagu puuviljad ning lisa juurde ka valku. Sa võid ka märgata, et sul on juba hommikul tunduvalt rohkem energiat kui tavaliselt. Kui sa saiast täielikult loobuda ei suuda, vali täisteratooted, milles sisaldub ka kasulikke aineid ning mis hoiab täiskõhutunnet kauem.

Dieettoidud
Kuigi toidud ja snäkid, mis lubavad end olevat dieedisõbralikud, võivad sisaldada väiksemas koguses kaloreid ja rasvu, on neis tavaliselt ülimalt palju naatriumi ja säilitusaineid. Ära lase end haneks tõmmata ka madala kalorsusega müslibatoonidel – sinu kõht läheb ka pärast mõne sellise söömist peaaegu kohe taas tühjaks, kuna neis sisaldub vähe looduslikke toitaineid. Vali snäkiks pigem midagi sellist, milles sisaldub rohkem vitamiine ja mineraale. Need hoiavad täiskõhutunnet kauem ning on kasulikud nii juustele, nahale kui üldisele meeleolule.

Sool
Kuigi sool otseselt ei lisa kõhupiirkonnale rasvu juurde, võib see tekitada puhitust ning see omakorda halba enesetunnet. Vähenda toidu valmistamisel kasutatava soola kogust ning asenda see värskete maitseainete ja vürtsidega. Proovi näiteks ingverit, basiilikut ja kurkumit.

Allikas: Byrdie