Poisi nimi on Aaron ja Kroonika andmetel sündis ta 15. veebruaril.

Eelmise aasta lõpus, pärast noore ettevõtja tiitli saamist ja Anne & Stiili aasta naiseks 2017 kuulutamist rääkis Kristel Annele & Stiilile oma tööalastest saavutustest.

Infotehnoloogia pole klassikaliselt naiselik eriala. Miks sa just selle tee valisid?

IT on vägagi naiselik eriala. On aeg lõpetada erialade liigitamine n-ö mehelikeks ja naiselikeks. Kõik peaksid saama teha seda tööd, mida nad soovivad. Kui me vaatame minevikku, siis just naised olid need, kes aitasid tehnoloogiavaldkonnale tugeva aluse luua.

Mina valisin IT sellepärast, et see on tulevik. Mul polnud pärast keskkooli lõpetamist aimugi, mida eluga peale hakata. Kui 2008. aasta suvel Londonis töötasin ning oma õe ja tema tutvusringkonnaga lävisin, soovitati mul minna õppima ITd. Seda ma ka tegin, kuigi minu kokkupuude arvutitega oli pigem mängude mängimise tasandil.

Kuidas sündis sinu soov luua oma ettevõte?

Oma ettevõttega alustasin väga lihtsal põhjusel – nägin tarkvaratestimise maailmas probleemi, aga mitte lahendust. Ettevõtte juhtimine ei ole lihtne, vahet pole, kas oled mees või naine. Kui see oleks kerge ülesanne, siis teeksid seda ilmselt kõik. Samas toob see kaasa väga palju rõõmu, näiteks siis, kui jõuan koos oma tiimiga leidlike lahendusteni.

Juhid ettevõtet koos abikaasa Markoga. Kuidas on üheskoos sama eesmärgi nimel töötada?

Meie koostöö on alati hästi sujunud. Kui esineb probleeme – mida ettevõtjal tuleb ette iga päev –, siis reeglina näeme raskustes ka lahendusi. Oleme teineteisele toeks ja saame koos kõigest üle. Kindlasti on firma ülesehitamine meid palju lähedasemaks muutnud. Ma ei kujuta isegi ette, et teeksin seda kõike kellegi teise kui Markoga.

Anna soovitus naistele, kes unistavad oma ettevõttest, aga pole julgenud esimest sammu astuda.

Ära põe! Mine ja tee ning ära mõtle, mida teised sinust arvavad. Isegi ebaõnnestumised viivad eduni. Oluline on tagala kindlustamine – et algkapital või esimesed maksvad kliendid oleks olemas.

Millisena kujutad ette oma tulevikku?

Praegu pühendun sellele, et Testlio saaks väga edukaks ning võidaks turuliidri positsiooni. Kindlasti soovin ka oma pereelu jätkuvalt harmooniliselt edasi viia.

Jaga
Kommentaarid