Ameerika Ühendriikides Alabama osariigis ei saa naine aborti teha, kui tema elu pole just ohus. See tähendab, et kui teda vägistatakse võõra inimese või mõne tema sugulase poolt, siis pole tal rasedusest pääsu. Kui mõni arst peaks Alabamas abordi protseduuri läbi viima, saab ta kuriteo eest karistada.

Kuna olukord on pingeline, on otsustanud mõned tuntud inimesed abordi teemal suu lahti teha ja oma kogemustest avameelselt rääkida. Pandi algus ka uuele teemaviitele, milleks on #YouKnowMe –sellega soovitakse julgustada naisi abordist kõnelema.

Cecile Richards

Poliitik ütles, et on ka aborti teinud. Naise sõnul oli see tema jaoks õige ja sugugi mitte raske otsus. Ta sõnab, et abordist ei peaks kõnelema ainult siis, kui soovitakse poliitikutes tekitada empaatiat.

Busy Philipps

Enda telesaates "Busy Tonight" ütles saatejuht Busy Philipps, et tegi 15-aastasena aborti. Ta sõnas, et räägib sellest, sest tunneb suurt muret Ameerika naiste ja tüdrukute pärast. Busy hinnangul on uued seadused räiged ja inimesed peaksid saama oma kehaga toimuva eest ikkagi ise otsustada.

Cynthia Nixon

#YouKnowMe teemaviidet kasutades sõnas "Seksi ja linna" saar, et tema ema lasi ebaseaduslikult aborti teha 60 aastat tagasi. Ta kirjutab enda säutsus, et ta emal oli sellest liialt piinarikas kõneleda, kuid ta tegi teatavaks, et selline asi juhtus. Nixon lisab, et 2010. aastal tegi ta aborti, kui avastasid, et laps ei jääks ellu.

Amber Tamblyn

Draamafilmist "The Sisterhood of the Traveling Pants" tuntud Amber Tamblyn sõnas, et abordi tegemine oli tema elu üks raskemaid otsuseid, ent vaatamata sellele oli see õige otsus. Amber tegi aborti 2012. aastal. Ta pole siiani oma otsuses kordagi kahelnud.

Minka Kelly

Telesarjast "Friday Night Lights" tuntud Minka Kelly jagas sotsiaalmeedias oma lugu. Ta sõnas, et tegi aborti, sest polnud sel ajal lapseks valmis ja lapse jaoks oleks see elu olnud täis kaost ja vaesust. Ta rõhutab, et see pole lapse jaoks mingi heategu, kui ta sunnitakse elama emaga, kes pole tema kasvatamiseks valmis, on majanduslikul halvas seisus või keda vägistati.

Jameela Jamil

Peale uue seaduse sätestamist Georgia osariigis sõnas "Good Place'i" staar, et abordi tegemine oli tema elus üks õige valik ja ilma õiguseta teha aborti jõuavad paljud lapsed otsaga lastekodusse. Ta märkis, et kõigile nendele lastele oleks küllaltki keeruline leida sobilikku kasupere.

Zerlina Maxwell

MSNBC poliitanalüütik Zerlina Maxwell jagas Twitteris oma lugu. Ta kirjutab, et tegi aborti 18-aastaselt ja pole kindel, kas ta on sellest sotsiaalmeedias enne rääkinud. Samas nendib Zerlina, et tal pole sellepärast häbi.

Tess Holiday

Modell rääkis avameelselt, et tegi aborti, sest oli vaimselt niivõrd habras, et poleks suutnud rasedusega toime tulla. Tess sõnas, et abort oli küll piinarikas läbielamine, ent vajalik.

Milla Jovovich

Modellist näitleja tunnistab, et pidi paar aastat tagasi tegema abordi, kui ta oli neli ja pool kuud rase olnud. Millal algas enneaegne sünnitus ja talle öeldi, et ta peaks kogu protseduuri vältel olema teadvusel. See oli naise sõnul üks jubedamaid kogemusi, mille ta on läbi elanud. Milla sõnul näeb ta siiani vahel sellest õudusunenägusid. "Olin üksi ja abitu," sõnas "Resident Evili" staar ja nendib, et uute seaduste tõttu on mõned naised sunnitud tulevikus veel jubedamates oludes aborti tegema kui tema.

Ashley Judd

"Divergentist" tuntud näitlejanna Ashley Judd kirjutas, et teda vägistati, kui ta oli 30-aastane ja pidi seetõttu aborti tegema. Muidu oleks vägistajal olnud ka vanemlikud õigused.