“Rätsepmeister Yohji Yamamoto” on intiimne portree viimase neljakümne aasta ühe mõjukama ja mõistatuslikuma moelooja, jaapanlase Yohji Yamamoto elust ja tööst. Tegu on filmiga, mis võtab üksipulgi lahti 73aastase moemaailma ikooni ja visionääri lummavalt keeruka elu ja olemuse erinevad tahud.

“Mai esimene esmaspäev” on ainulaadne pilguheit New Yorgi kahe olulise kultuurisündmuse telgitagustesse. Film räägib Metropolitani kunstimuuseumi kostüümiinstituudi aegade jooksul kõige suurema külastajate arvuga moenäituse "China: Through The Looking Glass" ("Hiina läbi peegli") ning näituse avamist tähistava ja staaridest kubiseva heategevusliku ürituse "2015 Met Gala" korraldamisest.

“Mapplethorpe: Vaadake neid pilte” on täispikk dokumentaalfilm vastuolulisest ameerika fotokunstnikust Robert Mapplethorpe’ist. Tuntud katalüsaatoril ja valgustajal, kes tõmbas skandaale magnetina ligi, oli üks ja ainus eesmärk: saavutada kunstnikuna edu ja kuulsust. Paremat ajastust poleks ta osanud tahtagi. See oli aeg, kus Manhattanil tegid ilma Warholi Factory ja Studio 54 ning valitses ohjeldamatu hedonism ja seksuaalne vabameelsus. Tema esimene isikunäitus 1976. aastal tõi publiku ette ka kunstniku lemmikteemad: lilled, portreed ja aktifotod. Mapplethorpe sai homoerootiliste ja sadomasohhismi kajastavate piltidega ning mustanahalisi mehi kujutavate aktifotodega kiiresti kurikuulsaks.

“Roxanne Lowit – maagilised hetked” on dokumentaalfilm fotograafi Roxanne Lowiti tööst. Lowit räägib valitud tööde põhjal ise enda elust, mida täiendavad teiste autorite, supermodellide ja moeloojate mälestused ja emotsioonid. „Maagilised hetked“ on ühe ajastu lugu alates Studio 54 algusaastatest kuni tänapäevani välja, kus näeme kaasaegsest kunstimaailmast tuntud nägusid, kuulsusi ja kohti läbi Lowiti objektiivi. Tema käe all sündis 1970ndatel lavatagune fotograafia ehk uuenduslik pilguheit moe ja glamuuri imekaunisse maailma, millest sai omamoodi iseseisev kunstivorm.

Film “Anna Piaggi – moemaailma unistaja” jälgib imetlusväärse moeajakirjaniku töid ja tegemisi, viies vaataja ühest moepealinnast teise, Pariisi, Londonisse ja Milanosse. Vaatajani tuuakse valimik arhiivisalvestistest ja seni avaldamata fotodest, mis on pärit Piaggi abikaasa ja tunnustatud moefotograafi Alfa Castaldi, Ugo Mulase ja Baldo Fabiani erakogudest, ning nimekate moeloojate meenutustest.

Haute Couture'i salamaailm” kajastab üksikasjalikult Pariisis toimuvat kõrgmoenädalat. Kõrgmood ehk haute couture on otsekui moemaailma akropol: majesteetlik, mõjukas ja omamoodi varemeis, ent igal juhul vääramatu sümbol. Selle suurim puudus on, et paljud inimesed ei teagi enam, mida kõrgmood endast kujutab, ajades seda tihtipeale segamini luksuslike valmisriietega. Nii et mis see kõrgmood siis õigupoolest on? See on kvaliteedimärk, kokkulepitud tõekspidamised, Pariisi traditsioonid, eliidile mõeldud mood, kõrge hinnavahemik, nimekad kliendid ja moekunstnikud (mitte niisama moeloojad) ja meediaplatvorm.

Moega on seotud erinevat tüüpi skandaale. “Moeskandaalid” vaatlebki neid kõiki, tehes seda huumorivõtmes ja otsides nii tõrvatilka meepotist kui ka paljastavaid ja roppe nalju. Filmi eesmärk ei ole loetleda skandaale neutraalses Vikipeedia stiilis, vaid paljastada moemaailma meeleseisundit ja põhimõtet, kuidas jõuda kaugele ilma millestki või kellestki lugu pidamata. Mood elab raamidest väljas ja seetõttu on ka igasugused kokkupõrked sagedased, mis mõnikord on head, mõnikord aga halvad või suisa grotesksed.

Filmis “Armastusega ja käsitsi tehtud, Prantsusmaal” viivad Lognoni ateljee ja teised unikaalsed prantsuse käsitöölised vaataja oma maailma. Hoolimata aastakümnetepikkust tööd prestiižsetele moekunstnikele ja panustamist kõrgmoe olemusse on nad üksteise järel sunnitud uksed sulgema, kuna ei leia kedagi, kes nende tööd jätkaks. Mis juhtub moekunstiga siis, kui ühel päeval pole neist enam kedagi järel?

MoeKunstiKino programm ning lisainfo on leitav veebis www.moekunstikino.ee