Lisaks mitmetele Soome superstaaridele ja sotsiaalmeediakuulsustele oli Eestist kohal Anne & Stiil ning tuntud youtuber ja Instagrami kuulsus Victoria Villig. Victorial on Instagramis üle 36 000 jälgija ning Youtube'is kahe kanali peale kokku 55 000 jälgijat.

Uurisime Match Made in HEL nime kandnud üritusel, kes on tema jaoks influencer ja kuidas see on elu muutnud.

Kuidas sa tavalised valmistud sellist sündmust kajastama?

Kuna vlogimine on väga kontrastne peakanali videotele, siis seal tahan hästi jooksvalt kõike teha ja mitte ette planeerida. Kui midagi läheb valesti või juhtub, siis saan seda kohe näidata. Tahan võimalikult reaalsena end näidata ega proovi midagi varjata. Kui üritusel midagi ei meeldi, siis seda ma ka ütlen.

Isegi kui üritus on sinu jaoks kinni makstud?

Pigem ikka suhtlen kui sõbraga, teen nalja ja olen aus.

Mis sisu sa Youtube'i teed?

Seal on kooliteemalised naljasketšid ja mul on üleval ka kunstiline lühifilm. Katsetan erinevaid formaate ja tegelen loominguga.

Mida tähendab sinu jaoks influencer olemine? Kuidas sa selgitaksid seda tavainimesele, kes pole sotsiaalmeediaga kursis.

Influencer on mõjutaja ehk mul on sotsiaalmeedias nii suur jälgijaskond, et arvatakse, et ma suudan noortele mõju avaldada. Mingit pinget see paneb ka peale, sest ma ei saa päris igat asja sinna postitada ja öelda. Vahepeal ka vanemad tulevad ja ütlevad, et näiteks seda sa ikka ei peaks näitama või avalikult kajastama.

Ma ei püüa end kuidagi paremaks teha ja näitan end nii nagu ma olen, aga arvan, et mul on küll mõningaid omadusi, mida tasub eeskujuks võtta. Ma olen hästi aktiivne ja mulle meeldib asju ette võtta. Astun tihti enda mugavusstsoonist välja. Ma olen karsklane ja tahan ka kaitseväkke minna.

Milline on su tuleviku visioon? Kuhu tahad liikuda?

Ma tunnen, et mul ei ole eestikeelse sisuga võimalik endale kindlat igakuist sissetulekut saada, millega ära elaks, aga samas tulevikus see võib muutuda. Hetkel plaanin pärast kooli minna ülikooli filmindust õppima. Tahaksin ühe täispika filmi teha, mis jõuaks kinoekraanidele. Tahaksin edasi ka sketše teha.

Kas Eestis on youtuber'ina võimalik ära elada?

Ma arvan, et on, sest näiteks youtuber Martti Hallik teeb seda hetkel. Mina teenin ainult siis, kui teen brändidega koostööd. Aga iga videot ei maksa sponsoreerida, sest inimesed saavad aru, et teed seda ainult raha pärast. Pole reaalne, et kasutad nii palju tooteid ja nad kõik sulle meeldivad.

Kuidas fännidega oled ära harjunud?

See tundub asi, millega ei harjugi kunagi. See on nii veider. Eestlased on ka üsna tagasihoidlikud ning nad ei julgegi rääkima tulla. Ma näen küll, et tunnevad ära ja jäävad jõllitama või hakkavad sosistama. Natuke ebamugav hakkab, ma eelistaks pigem kui tuleks ligi ja teeksime selle pildi koos ära.

Kas sa oma privaatsuse pärast ei karda?

Ma kindlasti ei pane kõike sotsiaalmeediasse üles. On juhtunud, kui kogemata jäi videosse mu koduaadress peale. Kommentaarides hakati seda ütlema, aga ma võtsin selle maha ja udustasin koha ära. Midagi õnneks ei ole juhtunud, ainult aia taha on inimesed vaatama jäänud.

Aga pervertide pärast ei karda?

Ma üritan sellele mitte mõelda, sest muidu ma mõtlen üle ja käin iga päev pidevas hirmus ringi. See oleks kurnav. Kui sellele liiga palju mõelda, siis võibki juhtuda. Ei tasu üle ka mõelda.

Sa näitad end oma kanalites naturaalsest küljest. Kuidas suhtud võltsilusse?

Ilu on vaataja silmades, aga arvan, et see oleneb sellest, kuidas inimene end ise enesekindlalt tunneb. Kui ta tunneb end hästi, siis ta ka tundub palju aktraktiivsem ja ilusam.

Aga kui 11aastane neiu on nii ära meigitud, et näeb nagu 25 välja? Millal peaks noor hakkama meikima?

Ma eelistan, kui noored on võimalikult naturaalsed. Mina tunnen end nii mugavamalt. Igaüks peab selle faasi läbi tegema. Mul oli ka aasta, kui kandsin ripsmepikendusi, sest tundsin end siis ilusana. Aga jah, 11 on liiga noor. Võiks pidada nii kaua vastu kui võimalik ja neist meigiasjadest eemale hoida. Kui korra hakkad kasutama, siis enam ei pääse sellest ringist välja. Pigem hoida oma nahka ja venitada sellega.

Millised brändid on sinu lemmikud?

Kõige rohkem on mul NYX Cosmeticsi tooteid, sest oleme palju koostööprojekte teinud ja olen neid endale saanud. Kat Von D huulepulgad püsivad kaua peal ja neil on palju mu lemmiktoone.

Vaata galeriist, millised moemõjutajad Anne & Stiili kaamerasilma ette lisaks Victoriale jäid: