Aer Linguse reeglite muudatus on osa laiemast brändi uuendusest. Lisaks uutele lennukitele, veebilehele, mobiilirakendusele, logole ja muule, tutvustab ettevõtte sel aastal ka uusi töötajate vorme. Need on loonud tuntud Iiri moedisainer Louise Kennedy koostöös lennufirma töötajatega ning ettevõtte sõnul väljendab uus vormi kollektsioon muutuvaid norme stjuardesside tavapäraselt tuntud riietuses ning väidetavalt vastabki kõige paremini just naistöötajate vajadustele.

„Uus vormiriietuse kollektsioon hõlmab endas mitmeid erinevaid valikuid, vastamaks erinevate töötajate vajadustele ja soovidele. Näiteks on olemas pükste valik naistele ning vabadus omavahel erinevaid kollektsiooni elemente kombineerida,“ sõnas lennufirma esindaja. „Hetkel veel töötame kindlaid vormiriietuse juhiseid oma töötajate jaoks välja, kuid Aer Lingus võib juba kinnitada, et reeglite alla ei kuulu kohustuslik jumestuse kandmine.“

Ka Virgin Atlantic jagas hiljuti uusi reegleid oma töötajate vormiriietuses, märkides, et naistöötajate jaoks ei ole enam jumestuse kandmine kohustuslik, kuid soovi korral võivad nad kanda huulepulkasid ja põhjatooteid, mis on välja toodud ettevõtte juhises olevas värvipaletis. Püksid, mis olid naistöötajate jaoks siiani saadaval vaid läbi erisoovi esitamise, on nüüd saadaval nii nais- kui ka meessoost meeskonnaliikmete jaoks ning on juba olemasolevas vormiriiete valikus.

„Meie eesmärgiks on see, et näitame tõeliselt ja uhkelt, kes me kõik individuaalsete inimestena oleme, kuid hoiame siiski alles teada-tuntud Virgin Atlanticu stiili,“ sõnas ettevõtte asepresident Mark Anderson. „Me oleme oma inimeste arvamusi ja soove kuulda võtnud ja selle tulemusena jagamegi nüüd kõigiga muudatusi oma stiliseerimise ja enese eest hoolitsemise reeglistikus, mis seda toetab.“

Õnneks ei ole need kaks ainsad lennufirmad, mis oma poliitikas uuendusi tegema on hakanud. Eelmisel aastal tühistas üks Hong Kongi lennuettevõtte tervelt 70 aastat kehtinud reegli, et naistöötajad peavad tööl alati lühikesi seelikuid kandma. Muudatusi viidi sisse pärast tugevat survet, mida avaldas ettevõttele kohalik lennuettevõtete töötajate ühing. Liikmete sõnul pidid nad midagi ette võtma, kuna töötajad olid korduvalt kurtnud, et seelikud on liiga lühikesed ja ebamugavad, seda eriti ühistranspordis kandes. Ka Suurbritannia lennukompanii British Airways tühistas seelikute reegli juba 2016.aastal.

Allikas: Lonely Planet