Kui sul on väga paksud või lokkis juuksed, mis lubavad end ka ainult üks või kaks korda nädalas pesta, oled sellele soovitusele parim kandidaat. „Selleks ajaks, kui oled valmis juukseid pesema, on eesmärgiks juurte sügavpuhastamine ja samaaegselt juusteotste niisutatuna hoidmine,“ selgitab Liam Carey, New Yorgi stilist ja ilusalongi Broome & Beauty omanik. Alusta sügavpuhastava šampooniga.

Kui su juuksed on pigem kuivad, proovi näiteks puhastavat šampooni, milles sisaldub ka õli. Pööra tähelepanu ka peanaha masseerimisele. „Puhastava šampooni peamine funktsioon on eemaldada rasu ja viimistlustoodete jääke ilma end liigselt juuste külge sidumata,“ selgitab Wilson. „Teised šampoonitüübid püüavad balansseerida rasu ja tootejääkide kogunemist, lisades kiharatesse ka niisutavad koostisosi.“ Loputa oma esimesena kasutatav šampoon täielikult välja ning haara alles siis niisutava šampooni järele, kandes seda vaid juuste keskosale ja otstele. „Kuna need juuste osad on vanemad, pole sealne elastsus enam nii hea kui juurtel. Pead olema ettevaatlik, et juuksed kogipikkuses kuivad ei oleks,“ sõnab Carey. Eddie Parra, Sally Hershbergeri ilusalongist soovitab kasutada kõige lõpuks palsamit, et anda juuste pealmisele kihile viimane lihv.

Kui sul on kuivad, keemiliselt töödeldud või ülimalt õhukesed juuksed, pole topelt šampooniga pesemine aga sinu jaoks. „Kui sul on haprad juuksed ja hakkad šampoone segama ja kombineerima, on tulemus soovitust vastupidine,“ hoiatab Parra. Sügavpuhastavad šampoonid võivad juukseid kuivatada ja muuta need enam katkevateks. Selle asemel eelista sulfaadivabu või niisutavaid šampoone. Seda eriti siis, kui pesed pead tihti. „Keemiliselt töödeldud juuksed vajavad lisaniisutust, kuna need on pidevalt kahjustunud,“ ütleb Wilson. „Niisutavad šampoonid on loodud just selleks, et aidata niiskusel pärast pesemist juustes püsida. „Loomulikult võid oma hooldusrutiini puhastava šampooni lisada, kuid seda on soovitatav kasutada vaid kord kuus, et eemaldada hooldus- ja viimistlustoodete jääke.“

Allikas: Allure