Üle 60% inimestest kannatavad igapäevaselt kuiva naha sümptomite käes - kipitava, kiskuva, sügeleva ning torkiva tunde all. Linnaelu ainult lisab ärritust ja nahk puutub kokku saaste ning mustusega, mistõttu tekivad nahas mikropõletikud, muutes naha veelgi naha tundlikumaks.

Paljud mahapestavad näopuhastajad koosnevad karedatest pindaktiivsetest ainetest, mis koorivad naha pinnalt absoluutselt kõik, jättes pinna seega veelgi haavatavamaks. Lisaks ärritab nahka kare vesi, mis on linnades väga levinud. Soovitatav on valida naha puhastamiseks mitteloputatav toode, milleks sobib suurepäraselt mitsellaarvesi. Lisaks on mitsellaarvesi:

- lihtne ning kiire vahend kogu näole kandmiseks;
- kasutatav vaid ühe liigutusega;
- kerge vaevaga õiges koguses doseeritav;
- tõhus;
- naha põhjalikult puhastav;
- mugav kasutada, sest ei vaja loputamist.

Kellele mitsellaarvesi sobib?

Mitsellaarvesi sobib naha puhastamiseks kõikidele nahatüüpidele, ka näiteks tundlikule, ülitundlikule või allergilisele nahale. Kuidas mitsellaarvesi nahal toimib? Mitsell tähistab sfäärilisi vedelkristalle ehk imepisikesi ümmargusi puhastavaid molekule, mis hõljuvad vees ja on silmale nähtamatud.

Peale toote nahale kandmist mitsellid avanevad, et mustust tõhusamalt ligi tõmmata ja "kinni püüda". Need toimivad nagu minilõksud. Hiljem eemaldatakse mitsellid ja mustus vatitupsu abil. Lihtsale, ent efektiivsele kasutusele ei järgne surisevat ning kiskuvat tunnet, mida tihti teiste puhastustoodetega seostatakse.

Mille järgi mitsellaarvett valida? Mitte kõik mitsellaarveed pole ühtviisi nahal hästi talutavad ja samas ka tõhusad. Veendu, kas toodet on testitud tundlikul nahal ning kas see on alkoholi-, seebi-, värvainete- ja parabeenidevaba. Mitsellaarvesi tuleks valida vastavalt oma nahatüübile või seisundile - tundlikule, ülitundlikule, kuivale, rasusele või normaalsele nahale.

Lisaks mitsellidele leidub dermatoloogide poolt heaks kiidetud puhastustoodetes alati glütseriini. See on tõeliselt mitmekülgne koostisosa, mis tõhustab puhastusmolekulide tööd ja niisutab nahka.

Milline mitsellaarvesi sobib ülitundlikule nahale?

Ülitundlik nahk nõuab põhjalikku puhastust, sest iga väiksemgi mustuse või saaste osa, mis jääb naha pinnale, põhjustab lisaärritust. Sellisele nahatüübile tuleks valida hästi talutav, samas tõhusalt jumestust/mustust eelmadav puhastustoode, milleks sobibki näiteks ülitundliku naha mitsellaarvesi.

Ülitundlikule nahale suunatud toodete koostisosade seast tasub otsida sellist elementi nagu glütseriin, mis niisutab puhastamisega samaaegselt nahka ning vähendab hõõrdumist. Nii leevendad ülitundliku naha sümptomeid enne, kui need tekkida jõuavad.

Palju küsitakse ka, kuidas ülitundlikku nahka ära tunda. Tundlikkus on naha "seisund" ja tundlikuks võivad teatud ajal muutuda kõik nahatüübid. Tundlik nahk on selline, mis reageerib kergesti nii sisemistele kui välistele ärritajatele. Erinevatel juhtudel võib ülitundlikkus väljenduda kipituses, kiskumises, sügelemises, kuuma- või põletustundes ning olla kombineeritud punetusega. Ülitundlikku nahka võivad põhjustada mitmed tegurid, näiteks keskkond (kuumus, külm, tuul, päike, temperatuuri kõikumine ja atmosfääriline saaste) ja kontakt kareda vee, tekstiilide ning erinevate toodete koostisosadega.

Allikas: Südamepteek