Inspiratsiooni kogub Karina kõikjalt, teda innustavad julged naisterahvad ja väljendusrikkad mehed. Pea pooleteise aasta vanuse tütre ema tunnistab, et on muuseas ka uhke meestemoe kandja ja kui tundub, et mingi toode võiks olla mõlemale soole mõeldud, siis see tema kapis suure tõenäosusega ka maandub. Nii on abikaasagi mõnest oma riideesemest ilma jäänud, tunnistab naine naerdes.

Üks koht, kust Karina kindlasti inspiratsiooni ammutab, on muuseumid. Ükskõik, kuhu reisiteekond ei vii, võib olla kindel, et kavas on ka muusemikülastus. Pildiseeria sündis KUMUs.

2016. aastal pidi Karina oma garderoobis aga mõningad muudatused sisse viima, sest saabus rõõmusõnum lapseootusest. „Raseduse ajal lisandusid mu garderoobi väga head kõhu ümbert venivad retuusid ja mõni paar viisakamaid rasedapükse. Üllatusena kasvas aga minu jalanumber kaks numbrit, nii et põhilised muutused toimusid hoopis selles vallas,” jagab ta seiku beebiootuse päevilt. Enamiku n-ö suure kõhu ajast lippas ta aga ringi suvekuudel, hõljuv kleit seljas ja jakk eest lahti lehvimas. Rasedusaegset riietamist meenutab Karina aga kui põnevat protsessi, mida pigem nautis: „Rasedus eeldab ju uut loomingulist lähenemist riietumisele ja julgemaid katsetusi kontrastiks sellele, kuidas seni harjunud oled.” Piiranguid ta väljendusrikastele naistele lapseootuse ajal ei näe. „Muidugi ei saa enam väga kitsaid kõrge värvliga teksapükse või korsetti kanda, aga naine siseneb sel ajal elus nagunii hoopis uude dimensiooni, seega on armas kõhuke juba eneseväljendus omaette,” lausub Karina.

Karina tunnistab, et talle on alati meeldinud end veidi sättida ja tasakaalu mõttes leiab ta selleks aega ka lapse kõrvalt. Tõeliselt näeb ta vaeva aga pigem harva: „Täielikult löön end üles vaid kindlatel pidulikel puhkudel. Kuidas ma muidu oma lapsukest hellitada ja musitada saan, kui paks meigikiht näos ja uhked riided seljas?” Karina riidekapp koosneb suuremas jaos mugavatest riietest, ja sellest mõtteviisist – mugavusest – lähtub ta nii kodus, peol kui ka toidupoes.

Pildistamise käigus jõudsime tõdemusele, et üks põhjustest, miks Stig Karinasse armus, on kindlasti tema huumorisoon.

Muusik Stig Rästa südame vallutanud naine on ka suur Eesti ja üldseüldse põhjamaise disaini austaja. Üks Karina kodumaiseid lemmikuid on Reest Aus, kelle käe alt on tulnud tema kõige soojapidavam mantel. Eriliselt tuksub Karina süda aga ehetele, mida on tema kollektsioonis kõiksugu materjalidest: „Nahast, puidust, metallist, klaasist ning eriliselt hoian silma peal brändidel, nagu Uitpuit, Inga Koppel, Stella Soomlais ja Lisa Kröber.” Samuti poetab Karina vestlusesse oma lemmikuid sisekujunduses, milleks on sellised Eesti brändid nagu ÖÖD, OKKA ja Elmet Treieri loodud parketimuster.

Kui aga uurida lastemoe kohta, sõnab terve ellusuhtumisega noor ema, et seni kuni tütar Lumi ringi roomab, tolmab ja oma beebiasju ajab, võivad brändid oodata. „Lasteriideid kutsun mina näiteks hoopis tööriieteks,” sõnab Karina väga otsusekindlal, kuid lustakal moel.

Karina hindab mugavust, kuid ei arva, et see peaks olema igav või iseloomutu.

Kas aga abikaasa võtab oma naise stiilisoovitusi kuulda? „Olgem ausad, ta on mees, kes kandis normcore-stiilis pükse enne Steve Jobsi ja Larry Davidit. Lisaks kuulusid tema nooruspõlve garderoobi nahkpüksid, XXL-suuruses korvpallisärgid ja neoonraamidega prillid,” jutustab naine talle omasel naljatleval moel ja lisab, et Stig pigem kontrollib, kas Karina maitse on sama hea kui tema oma. Pärast hetke mõtlemist lisab naine, et aeg-ajalt võtab abikaasa ka seda kuulda, mida temal öelda on.

Kiiresti muutuvas trendide maailmas soovitab Karina naistel säilitada meelerahu ja mitte lasta end mõjutada sellel, mida teised meie valikutest arvavad. „Ainus keskkond, kus tasub kehakatete valikus kriitilisem olla, on professionaalne. Muudel puhkudel ei tohi kindlasti lähtuda kellegi teise arvamusest või veel enam, ebaolulisest kriitikast.” Elurõõmsa naise praktiline nõuanne on põhjamaises kliimas moe nimel mitte paljalt ringi kepsutada. Karina sõnutsi leiab inspiratsioon tee avatud silmade ja südamega inimeseni ükskõik millisel moel ja millises valdkonnas.

14.mai annab Karina abikaasa Stig Rästa Nordea Kontserdimajas Paul McCartney laulude kontserti, osta pilet SIIT.

Stig Rästa, Karina abikaasa

Millisena oma abikaasa stiili kirjeldad ja mis sulle selle juures kõige rohkem meeldib?

Karina stiili puhul tuleb mulle miskipärast esimesena pähe sõna funky. Väga klassikalised ja puhtad look’id muudab ta omanäoliseks mõne põneva ja julge aksessuaari abil. Ta tunneb palju huvi Eesti disainerite ja loojate vastu ning on ka mind seeläbi kodumaist disaini rohkem hindama pannud.

Kas sinu arvates võimaldab tänane rõivatööstus last kandval naisel endale truuks jääda ja oma välimusega mänglevalt ümber käia?

Tundub, et võimaldab, sest ma ei mäleta, et Karina garderoob rasedana väga palju muutunud oleks.