Ruum kannab nime 1844, sest 1844. aastal väisas seda esmakordselt Vene tsaar Nikolai I. Ta oli niivõrd tähtis külaline, et isegi tema portree riputati seinale. Kusjuures palees on ka ruum, mis kannab nime 1855, sest 1855. aastal külastas riiki Napoleon III.

Ruumi 1844 särav interjöör on vapustavalt ilus. Seal on 19. sajandist pärit sinist ja kuldset värvi kangaga kaetud mööbel, mille valmistajaks on Morel & Seddon, portree, millel on kujutatud kuningas George IV ja Yorki hertsog Fredericku lastena. Lisaks on uhkes toas neoklassitsistlik laud, mille on valmistanud kuulus David Roentgen 1820. aastal.

Obamad kohtumas Cambridge'i hertsogi ja hertsoginnaga.

2009. aastal kirjeldas väljaanne The Telegraph tüüpilist päeva ruumis 1844. Kui kuninganna on valmis külalisi vastu võtma, vajutab ta nupule. Seejärel saadab personal järgmise külalise ruumi. Näiteks 23. juunil, 2009. aastal, võttis kuninganna vastu Leedu suursaadiku Oskaras Jusys. Kui härra Jusys oli ruumis kuningannaga kümme minutit olnud, astusid ruumi ka härra suursaadiku viis kaaskondlast. Kakskümmend minutit hiljem tegid sama rituaali läbi Afganistani suursaadik Homayoun Tandar ja tema kaaskondlased. Peale teda külastas ruumi Queenslandi kuberner Penelope Wensley.

Läbi aastate on ruumil olnud Buckinghami palees väga oluline koht ja selles on käinud palju tähtsaid inimesi.

Allikas: Vogue