Kuidas need toimivad?

Pooriplaastrite kasutusjuhendis on tavaliselt selline õpetus: “Tee oma nina märjaks ja aseta pooriplaaster ninale. Kinnita see ninale, alustades keskelt ja liikudes äärtele. Jäta plaaster ninale kuni 15 minutiks.” Jah, pooriplaaster vajab piisavas koguses vett, et nahale hästi kinnituda. Vesi aktiveerib ka rasu imavad osakesed ning 10-15 minutilise kuivamise perioodi jooksul puhastab plaaster naha rasust ja mustusest. Pooriplaastrit maha tõmmates näed ka tulemust – nina näib puhtam ja siledam, plaaster ise aga näib määrdunud. Kas teadsid, et tegelikult võid nähtus aga ka eksida?

Plaastrit eemaldades on kasulik alustada nina äärtest ja liikuda keskele. Lisaks peab olema ettevaatlik, et plaastrit liiga kiiresti maha ei tiri (ära käitu sellega nagu kuuma vahaplaastriga). Plaastril olev mustus ei pruugi olla aga see, mis sa arvad… Pooride ülaosas paiknevad tihti surnud naharakud, rasu ja pisikesed karvakesed, aga tõeline mustus peitub sügaval poori sees. Seega, kuigi plaastrid puhastavad tõhusalt pooride ülaosa, ei pruugi nende toime sügavamale ulatuda. Teisisõnu, probleem säilib.

Seega, kahju küll, aga pooriplaastrid ei lahenda sinu suurt muret. Küll aga võivad need muuta su naha siledamaks ja puhtamaks. Selleks, et tekkivaid mustpäid ära hoida, eelista sügavalt koorivaid kreeme või pöördu kosmeetiku poole. Kui aga naudid pooriplaastrite kasutamist, võid seda jätkata, sest ega need su nahale halba samuti tee.

Allikas: Self