Kõik kehakarvad kasvavad ühe kuu jooksul u 0,5-1 cm ning mida tervemad on su juuksed (ja sina ise), seda kiiremini need ka kasvavad. Siiski on ka sinu juuksekasvul piirid ning tihti on juuste maksimumpikkus päritav. Keskmiselt kasvavad naiste juuksed 30 cm kaelast allapoole, selja keskele.

Katseta toidulisandeid

Juuste jaoks on kaks kõige paremat valikut: Viviscal ja biotiin. Populaarne toidulisand Viviscal sisaldab sügaval merepõhjas elavate kalade valke, mis kiirendavad juuksekasvu. Enamus inimesi saavad piisavalt biotiini toidust, aga kui tahad olla kindel, et sellest piisab ka kiiremaks juuksekasvuks, vaheta oma tavaline multivitamiin spetsiaalse juuksekasvu soodustava tableti vastu välja.

Õige soeng aitab ära petta

Juuste kasvatamisel (eriti lühikese soengu puhul) võib mingi hetk su soeng kummalise kuju võtta. Lükka salgud mõlema kõrva taha kammides tukk külgedele. Nii tegi soengustilist Victoria Beckhamile, kui staar otsustas juustele pikkust lisada. Kui aga su juuksed on liiga volüümikad, kammi nad ühele poole ja väldi kindlasti föönitamist. Teine võimalus on keerata juuksed krunni ja nii arvataksegi, et sul on tegelikult pikad juuksed.

Lõika juukseotsi!

Pikkade juuste otsi on nii palju töödeldud, et nad muutuvad kiiresti kuivaks ja kahuseks. Lase neid iga kuue nädala järel pisut lõigata, et kahjustunud juukseotsad silma ei paistaks. Jättes otsad lõikamata, ootab sind peagi ees veelgi drastilisem lõikus...

Mõtle, kuidas neid pesta

Hoolda oma peanahka ja juukseotsi eraldi. Šampoon kanna juuksejuurtele, kuhu tekib rohkem rasu. Juukseotsad saavad pead loputades puhtaks ega muutu liiga kuivaks.

Hoolda strateegiliselt

Palsamit kanna juustele alates kõrvast kuni otsteni. Korralik hooldus on oluline, kui sa ei taha, et su pikad juuksed oleksid nagu heinapallid. Tee seda iga kahe juuksepesu järel või iga korra järel, kui sul on eriti kuivad juuksed. Selleks ajaks, kui oled juuksed kasvatanud nii pikaks, et need ulatuvad su selja keskele, on su otsad ligikaudu kolm aastat vanad, mistõttu vajavad nad erilist hoolitsust.

Ära unusta peanahka

Masseeri mõned korrad nädalas juuksejuurtele seerumit või avokaado- või kookosõli sisaldavat šampooni. Nii toidad peanahka ja lood tervema keskkonna, kus hakkavad kasvama ka tugevamad juuksed. Keskendu just massaažile, liikudes ringjate liigutustega kaks minutit mööda peanahka.

Kuivata külma õhuga

Olgem ausad, kuumad juuksed on rohkem kahjustatud ja eriti tundlikud kuuma õhu suhtes. Kasuta föönitades külmemat programmi ja eriti hea oleks, kui väldiksid föönitamist üleüldse. Hea nipp: keera märjad juuksed krunni ja lase neil õhu käes kuivada, seejärel raputa juuksed lahti.

Võitle katkiste juustega

Investeeri siidist või Egiptuse puuvillast padjapüüridesse. Need ei muuda su juukseid nii kahuseks ja need ei lähe magades pusasse ega katki. Veel üks lahendus: kinnita juuksed magades lõdvalt salli sisse.

Vali õrn kamm

Sa oled auhinnatud Tangle Teezer harjadest kindlasti kuulnud ja kinnitame, et vajad ühte sellist enda ellu. See mitte ainult ei kammi õrnalt, vaid aitab ka neid soengusse sättida.

Allikas: Allure