Üldiselt sisaldub taimses toidus räni oluliselt rohkem kui liha- ja piimatoodetes. Peamised räni sisaldavad toiduained on teraviljad (rukis, nisu, kaer oder) ja riis. Eriti oluline on teada, et teraviljadest valmistatud rafineeritud jahu on kaotanud ligi 95 % algselt sisaldunud ränist. Seega - söö täisteratooteid ja kliisid!

Räni leidub veel kartulites, kaalikates, peetides, põldosjas (valmista sellest taimetee, kuid ära joo igapäevaselt), õlles, banaanides, aedubades, spinatis, suvikõrvitsas ja datlites. Räni sisaldab ka kare joogivesi, kuid selle omastamine sealt pole inimorganismis kõige efektiivsem. Kusjuures õllest ja mineraalveest omastub räni paremini kui tahkest toidust.

"Räni piisava saamisega võib probleeme olla nendel inimestel, kes eelistavad rafineeritud teraviljasaadusi ja tarbivad ainult pudelivett. Ränipuuduse all kannatavad kindlasti ka vanurid, sest eluea lisandudes nõrgeneb räni omastamise võime. Analoogne probleem esineb ka mao alahappesuse käes kannatavatel inimestel," kirjutab TTÜ tervisekoolis toitumisnõustamist õppiv Evelin Viršila.

Tema arvates saab saab inimene oma tervise jaoks ise palju ära teha, alustades tervisklikust ja tasakaalustatud toitumisest ning lõpetades piisava füüsilise aktiivsuse ja loomulikult ka puhkusega.