"Kuna otsustasin lennata Austraaliasse ja see on päris kaugel, siis olin ka ärevuses. Samas sai reisi vältel selgeks, et see oli üks parimaid otsuseid, mille olen kunagi teinud. Oma kuu aja pikkuse reisi vältel avastasin nii palju põnevaid asju, mida poleks osanud enne ette nähagi," tõdeb naine, et sellest sai täielik seiklus."

Niisiis pani ajakirjanik kirja viis põhjust, miks võiks iga naine võtta julguse kokku ja minna üksi reisile. "Usu mind, see on sulle hea," soovitab naine!

1. Sa saad aru, kui iseseisev sa tegelikult oled

Enne reisile minekut arvasin ka, et olen iseseisev. Mul pole kunagi iseseisvusega muresid olnud. Küll aga ei mõelnud ma kunagi sellele, et olen mingil hetkel täiesti üksi ja pean kõigega ise hakkama saada. Kodumaal on ju ikka lähedased ja sõbrad olemas. Kaugel maal oled aga täiesti üksi ja pead otsast lõpuni kõik ise ära tegema. Muidugi saad kasutada abimehi nagu Google Maps ja küsida kohalikelt nõu. Samas teed kõik oma otsused ise ja kui sul on mingi mure, siis pead samuti ise leidma lahenduse. Pole kedagi kõrval, kes ütleks, et jah, tee nii, sest see on hea või õige viis. Seeläbi õpid ka ennast rohkem usaldama.

2. Sa ei pea mitte kellegagi kompromisse tegema

Üksi reisimise puhul on üks parimaid asju vabadus. Mõtle kui mõnus on see, et sööd täpselt seal, kus tahad ja veedad oma aega linnas täpselt nii, kuidas ise tahad. Kui lähed kellegagi koos reisile, siis pead tahes-tahtmata tegema kompromisse, sest inimestel on erinevad soovid. Niisiis võid igast päevast teha enda jaoks seikluse. Näiteks lähedki uksest välja nii, et sul pole mingit plaani ja vaatad, kuhu jõuad. Samas kui tunned, et tahad panna paika kindla plaani, siis saad seda teha.

3. Sul on võimalus kohata uusi ja põnevaid inimesi

Kodukohas või sõpradega reisides on kerge jääda oma mulli või raamidesse. Kui sul pole otseselt plaanis, et hakkad reisil uusi tutvusi tegema, siis ei ajenda ka miski selleks. Kui lähed aga üksi reisile, siis leiad kindlasti lahedaid uusi tuttavaid, sest sõltud ainult iseendast. Niisiis kui leiad mõne uue tuttava ja jutt jookseb, siis pole mingit muret temaga rohkem suhelda.

4. Tajud keskkonda paremini

Üksi reisil olles on su tähelepanu peaaegu täielikult sind ümbritseval keskkonnal. Sa tajud enda ümbrust ja kohti paremini kui siis, kui oled reisil kellegagi koos. Sa saad liikuda täpselt sellises tempos nagu sulle sobib ja nautida kauneid kohti, mis pakuvad sulle huvi, täpselt nii kaua kui soovid.

5. Avastad enda kohta üht-teist põnevat

Tuttavates oludes on tavaliselt kõik selge ja turvaline. Kui lähed aga üksi reisile, siis tuleb ette palju ootamatuseid. Üksi olles pead aga kõikide probleemidega ise hakkama saama. Niisiis õpid seeläbi enda kohta näiteks seda, kas oled suuteline tulema erinevates olukordades toime ja leidma muredele lahendusi. Seeläbi muutud ka enesekindlamaks, sest tulevikus on sul piisavalt eneseusku kuna tead, et saad vajadusel hakkama. Mina aga õppisin näiteks seda, kui lummatud võin olla seiklemisest ja uute kohtade avastamisest. Ma õppisin oma kuu aja pikkusel reisil enda kohta palju rohkem kui mitme aasta jooksul oma tuttavas koduses keskkonnas. Ära karda ja pane end proovile!