Fotod Mulroneyst ja Markle’ist, naeratamas ereda Itaalia päikese all ei reetnud mingilgi määral kuninglikult mahlakat saladust, mida nad mõlemad varjasid. Nimelt oli Meghan vaid kuu aega enne puhkust käinud esimesel kohtingul oma tulevase abikaasa prints Harryga. See oli armastus esimesest silmapilgust – sõna otseses mõttes. Kuninglikule perekonnale pühendunud meediareporter Katie Nicholl, raamatu „Harry: Life, Loss and Love“ autor sõnab väljaandele Cosmopolitan.com, et just Mulroney teadis tärkavast suhtest kõige esimesena. Ta on lojaalne ja diskreetne sõbranna ning Meghan väärtustas seda väga.

Peaaegu kaks aastat ja üks kuninglik kihlus (ning tänaseks päevaks juba pulm!) hiljem on Mulroney tõestanud, et ta on palju enamat kui lihtsalt usaldusväärne sõbranna. Tema puhul on tegemist ka Meghani mitteametliku stiilinõustajaga. Kanada kommunikatsiooniekspert on aidanud endisest näitlejannast vormida ühe maailma kõige mõjukama stiiliikooni.

Sellest ajast alates kui Megan pälvis Harry tüdruksõbrana ülemaailmse tuntuse, ei ole Mulroney avalikult sõnagi poetanud oma parima sõbranna kuninglikust suhtest. Tänaseks on mitmed mõlemale osapoolele lähedal seisvad allikad jaganud uut infot naiste sõpruse kohta ning rääkinud sellest, kui palju Meghan väärtuslikeks soovitusteks Jessica poole pöördub. Meghan pole mitte ainult võtnud omaks Jessicale sarnast maitset moe osas, kuid ta on sõbrannalt palunud ka elustiilinõu, alates parimatest joogaõpetajatest kuni Jessica lemmikute kosmeetikuteni.

Just seda mõju võis paljuski täheldada ka 19.mail aset leidnud uhkel pulmatseremoonial, kus just Mulroney kaksikutest pojad, 7-aastased Brian ja John ning 4-aastane tütar Ivy Kensingtoni Palee andmetel tseremoonia tähelepanu keskpunktis olid.

Pulmapäevale eelnenud kolmapäeval jõudis Mulroney Londonisse ning tänane abielupaar pöördus just tema kui „mitteametliku pulmakorraldaja“ poole, arutades naisega telefonis igat viimsetki kui detaili ning kutsudes teda ka Meghaniga kleidiproovidesse. „Just Jessica aitas Meghanil valida mõlema kleidi disainerid ning ta on olnud mõjuvaks jõuks ka väiksemate pulma puudutavate detailidega,“ sõnab Nicholl.

Mulroney salajane mõju Meghani stiilile, mida kutsutakse rahvusvahelises meedias ka kui „The Markle Effect“ või „The Markle Sparkle“ ehk „Markle’i Mõju“ ja „Markle’i Sära“, on Meghani netoväärtuseks tõstnud märkimisväärsed, peaaegu 200 miljonit eurot, raporteerib Women’s Wear Daily. Mulroney sõpru selline mõju ei üllata.

„Jess on mulle välja nuputanud stiilikontsepte alates Grammyde punase vaiba välimustest kuni tavaliste komplektideni, mida kanda kodus perega lõõgastudes,“ paljastab Kanada teleajakirjanik Tracy Moore, Mulroney lähedane sõber Cosmopolitan.comile. „Ta on just see inimene, kelle poole tahad igasuguse moenõu osas pöörduda.“

Mulroney läbimurre

Mulroney, kes sündis aastal 1980, armus stiili juba umbes 6-aastaselt, sõnas ta 2016.aastal väljaandele „Globe and Mail“. Mood on ka tema geenides: nimelt on Mulroney Benjamin Brownsteini, Kanada luksuskaupade jaeettevõtte Brown Shoes looja, tütretütar.

Pärast McGilli ülikooli lõpetamist töötas Jessica oma isa Stepheni rõivaettevõttes, enne kui ühendas jõud oma õe Elizabethiga, et luua öörõivaid ja pesu edasi müüv ettevõte. Hakkajad õed suutsid isegi saavutada õigused müümaks luksuslike pesubrändide nagu La Perla ja Cosabella tooteid, raporteerib 2017.aastal avaldatud väljaande „Toronto Life“ persooniartikkel.

Need edukad saavutused tõid Jessicale lõpuks võimalusi alustada läbirääkimisi Bonnie Brooksiga, endise Kanada jaemüügiettevõtete grupi, Torontos asuva Hudson’s Bay Company juhiga. Naised arutasid Mulroneyle pakutavat karjäärivõimalust, mis sisaldas endast pruutidele suunatud pesusektsiooni juhtimist, Kanadas asuvad Kleinfeldi butiigis. Just selle butiigi tegi kuulsaks telekanali TLC tõsielusari „Say Yes to the Dress“, kuid Mulroney unistas suuremast rollist. Seega usaldas Brooks naisele hoopis töökoha Kleinfeldi turundusosakonnas. Kauplus avati 2014.aasta kevadel.

„Pruutidele suunatud salongi mõte tekitas minus nii palju elevust,“ sõnas Mulroney väljaandele „Globe and Mail“. „Kanadas ei olnud mitte ühtki sellesarnast, seega sukeldusin pea ees pulmaärisse.“

Kuna 2008.aastal abiellus Jessica Ben Mulroneyga, telesaatejuhi ja endise Kanada peaministri Brian Mulroney pojaga, suurenes naise sõpruskond märkimisväärsete nimedega, nende hulgas Sophie Grégoire Trudeau ning Tracy Moore, kes, nagu me hiljem õppinud oleme, on mänginud üliolulist rolli Jessica karjääris pruutide, moe ja elustiili konsultandina.

„Ben on Kanadas tõeline staar ja väga pikka aega tunti Jessicat kui lihtsalt Beni abikaasat. Ta nägi kõvasti vaeva, et luua ka iseendale nimi,“ sõnas Cosmopolitan.comile telesaatejuht Jessi Cruickshank, kes sai Mulroneyga Beni läbi tuttavaks aastal 2014. „Juba enne kogu seda Meghan Markle’i tähelendu oli Jessica tõeline töömesilane, kes on alati olnud väga mõjukas.“

Täna on Mulroneyl sotsiaalmeedias 114 000 jälgijat, täpsemalt täiuslikult läbimõeldud Instagrami kontol ning Benil on vastukaaluks jälgijaid 27 800. Kuigi Mulroney on oma imagot hoolikalt loonud, astub ta sammukese eemale ja lubab teistel rambivalguses särada, kui annab pulma- ja moenõu kõrge profiiliga sõbrannadele nagu Meghan.

Sarnaselt kuninglikule pulmale aitas Mulroney mitteametlikult stiliseerida ka Cruickshanki tema 2014.aastal toimunud pulmad ning lõi endale kontakte pulmatööstuse suurte nimede seas, nende hulgad pulmakleitide disaineriga nimega Mark Zunino.

„Ta tunneb moemaailmas kõiki, eriti pruutide moemaailmas ning ta on ka omavahel kokku viinud palju edukaid inimesi,“ sõnab Cruickshank. „Kui Jessica sai teada, et ma abiellun, tekkis tunne nagu Jessica ise hakkaks uuesti abielluma. Ta oli mind aidates niivõrd elevil ning oli mulle iga väiksemagi detailiga asendamatuks abiks.“

Endine tõsielusarja „Vallaline kaunitar“ staar Kaitlyn Bristowe kohtus Mulroneyga päikselisel aprillikuu fotosessioonil Jamaical, naise „Wedding Vacations“ ajakirja võttel, kus Mulroney oli stiilinõustaja ja kaasautor. Bristowe, kes särab ajakirja selle aasta juulikuu numbris, ütleb, et Mulroney oli võtteplatsil tõeline professionaal. „Tal on rahulik ja mõnus isiksus, mis tekitab kõikides teistes väga mugava tunde.“

Stiliseerides Kanada esimest leedit

Markle ei ole esimene suur nimi, kes annab Mulroney tööle globaalse platvormi. Stilist aitas panna ka Kanada peaministri Justin Trudeau naise Sophie Grégoire Trudeau rahvusvaheliste disainerite silmapiirile. Väljaande „Toronto Life“ andmetel läksid Mulroneyd ja Trudeaud 2015.aastal topeltkohtingule Toronto „kuuma kohta“ Bucasse ning naised arutasid seal karme reegleid, mis puudutavad kõrge profiiliga poliitiku abikaasa riietust. Nende põhiteemaks oli see, missugust ülemaailmset meedia tähelepanu pälvib sel ajal peatselt aset leidev Justin Trudeau ametisse nimetamise tseremoonia.

Just Mulroney aitas Sophiele valida valge trentšmantlit Kanada disainerilt Sentaler ning mereväesinise kleidi Kanada disainerilt Erdem. Kuna Sophie on esimesest hetkest alates olnud suur Kanada disaini ja stiili austaja, muutis see promo ta koheselt mõjukaks nimeks ka kohalikul moeareenil ning võitis kiirelt meedia südame. Sophie tõi kohalikele moeloojatele ülemaailmse tähelepanu ning CBC nimetas naist „Kanada esimeseks moeikooniks.“ Samal ajal kommenteeris naine ise meedias, et ta ei oleks sellist reaktsiooni oodata osanudki.

Mulroney enda garderoob, millest leiab julgeid värve ja uhkeid tekstuure ning drapeeritud jakke on samuti suures osas Kanada disain. Ta otsib enda sõnul pidevalt uusi kohalikke disainereid nii endale kui ka oma klientidele, nende seas nii ametlikud kui ka mitteametlikud kliendid nagu Sophie Trudeau.

„Tema stilistitöö nii Sophie kui ka teiste tuntud inimestega on teinud kohalikele Kanada brändidele palju rahvusvahelist reklaami,“ sõnab Kanada disainer Aleks Susak, kes töötab nii Trudeau kui Mulroneyga, väljaandele Cosmopolitan.com. „Mitte kunagi varem Kanada moe ajaloos pole Kanada brändid saanud nii palju tähelepanu kui täna, ning seda suuresti tänu stiilimõjutajate abile nagu Jessica.“

Kolleegide sõnul on Jessica mõjust tuntud naistele nagu Sophie Trudeau selge, et stilist ei anna lihtsalt pimesi nõu ega vali vaid pealtnäha ilusaid mustreid. Ta on vägagi teadlik sotsiaalsest mõjust ja sõnumitest, mida juba üks riideese edasi kanda võib.

„Ilmselgelt on Jessica palju enamat kui lihtsalt stilist. Ta on strateeg,“ ütleb Rachel Goldrick, ajakirja „Wedding Vacations“ toimetaja. „Ta on tõeline PR-guru, kes on alati teadlik kõigest, mis maailmas toimub ja on väga tugevates suhetes ning fantastilistes koostöödes moeekspertide ja disaineritega.“

Just nüüd näeb kogu maailm, kuidas see strateegia globaalsel platvormil reaalsuseks saab.

Markle’i sära loomine

Markle ja Mulroney kohtusid ning said koheselt sõpradeks. Neid viis kokku ühine armastus jooga vastu kui endine näitlejanna kolis 2011.aastal Torontosse, et filmida telesarja „Suits“.

„Kanadas on meelelahutus- ja moemaailm väga väike,“ ütleb Cruickshank. „Ma tean, et Meghan käis väga tihti väljas ja pidudel, samuti privaatses liikmeklubis Soho House. Kõik selles maailmas ringi liikuvad inimesed kipuvad üksteisega alatasa kohtuma ning saavad seeläbi kiirelt tuttavaks.“

„Meghan ja Jessica käisid samades jooga ja Pilatese tundides ning said headeks sõpradeks,“ sõnab Nicholl. „Meghan on Jessicale alati alt üles vaadanud. Tema arvates on stilisti puhul tegemist andeka inimesega, imelise emaga ja suurepärase parima sõbrannaga.“ Naised käisid samas jõusaalis trennis, sama juuksuri ja kosmeetiku juures ning veetsid alati koos aega. „Aastaid võttis Meghan Jessica moenõu igapäevaselt kuulda,“ lisab Nicholl.

Aastal 2013 lõppes Meghani abielu filmiprodutsendi ja talendimänedžeri Trevor Engelsoniga ning naine hakkas üha enam blogima oma tänaseks hääbunud elustiililehel The Tig. Amanda Dishaw, kuningliku moeblogi Meghan’s Mirror autor sõnab Cosmopolitan.comile, et Mulroney moenõu oli naise blogis ilmselgem kui kusagil mujal.

„Meghan hakkas pärast Jessicaga kohtumist oma elustiiliblogisse The Tig palju rohkem sisu tootma teemadel, mis puudutasid tema head enesetunnet ning ta pani suurt rõhku ka enesearmastusele,“ ütleb Dishaw, kellel on Mulroneyga ühised sõbrad. „Just sel ajal hakkas Meghan ka rohkem avalikult moenõu jagama ning lisas oma stiili Jessica poolt armastatud stiiliteemasid.“

„Paljud Meghani stiilivalikud, mida ta The Tigi vahendusel näitas olid tugevalt Prantsuse mõjutustega,“ lisab Dishaw, tuues välja stiilinoppeid Rmmanuelle Altilt, Pariisi Vogue’i peatoimetajalt, kes on tuntud oma kitsaste teksade, kõrge kaelusega nööpidega pluuside ja pintsakute poolest.

„Meghan ütles alati, kui väga talle selline komplekt meeldis, kuna see on niivõrd lihtne, aga samas korrektne ja mitte liiga perfektne,“ sõnab Dishaw. „Meghani stiili on Jessica väga palju mõjutanud. Seda eriti, mis puudutab jakkide kandmist lihtsalt kergelt õlgadele „visates“ ning Kanada moeloojate loomingut kandes.“

Kui prints Harry ja Meghan Markle 27.novembril 2017 Inglismaal oma kihlusest teatasid, kandis Harry klassikalist tumesinist ülikonda ning Meghan elegantset lumivalget mantlit brändilt Line the Label. Naise kõrvas särasid kollased opaalist kõrvarõngad brändilt Les Plaisirs de Birks.

Kihlus

Just see mantel, mida nüüd Line the Label brändi poolt hellitavalt „The Meghaniks“ kutsutakse, saavutas kohe pärast seda kui Meghan seda kandis, täieliku läbimüügi. New York Timesi andmetel kasvas brändi veebilehe külastatavus pärast kihluse kuulutamist hetkega tervelt 500 %. Kõik, mida Meghan sel päeval kandis oli pärit Kanada disainerite loomingust, kellega Jessical on Dishaw sõnul pikaajalise töösuhe. „Peaaegu kõik, mida Jessica on viimaste aastate jooksul kandnud on olnud leitud Jessica kui stilisti poolt ning Meghan on need esemed koheselt kuulsaks kandnud.“

Dishaw sõnul ostis just Mulroney kaelakee, mis on pärit Maya Brenneri loomingust, mida Meghan kandis Torontos detsembris 2016. Seda personaliseeritud kaelakeed kaunistasid initsiaalid M ja H ning Mulroney kinkis selle Meghanile.

„Enne seda kui Meghan Londonisse kolis ja oma uut kuninglikku elu looma hakkas, töötas Jessica suure tõenäosusega ka brändidega otse, et saada Meghanile kandmiseks erinevaid esemeid,“ selgitab Dishaw. „Just avalikele üritustele leidis Meghani rõivad peaaegu alati just Jessica.“

Kuigi Meghani ja Jessica stiil on valdavalt sarnane, on neis ka mõned märgatavad erinevused „Mulroneyl on vägagi äratuntav isiklik stiil ning ta võtab oma moevalikutes Meghanist rohkem riske. Näiteks armastab Jessica sügavamat dekolteed ning paljastavamaid lõikeid,“ ütleb Dishaw. „Samas armastavad naised ühiselt ka nööbitud pluuse ja kitsaid teksapükse, rääkimata klassikalistest Chelsea saabastest.“

Uus elu kuningapere keskel

Sel ajal kui Meghan Torontos elas olid nad Jessicaga lahutamatud. Nad käisid koos joogatundides, heategevusüritustel ja peenetel õhtusöökidel. Nad käisid tihti ka pesapallimeeskonna Toronto Blue Jays mängudel ning sõbrannade puhkusereisidel, nagu eelpool mainitud Amalfi ranniku reis.

Mulroney läks Meghaniga kaasa ka siis kui tulevane kuningapere liige oli esmakordselt avalikult Harry kaaslaseks ametlikul kuninglikul visiidil paraolümpial Invictus Games Torontos 2017.aastal. See leidis aset vaid aasta pärast sõbrannade Itaalia puhkust. Kõmupiltnike vältimiseks kutsusid Mulroneyd paari väidetavalt õhtusöögile oma koju, spekuleeriti meedias.

„Kuna Jessica on Meghani lähedale sõbranna olnud juba palju aastaid, lisaks on ta võimaldanud Meghanile ja Harryle palju privaatsust, eriti paari suhte algusfaasis, on stilist Meghanile usaldusväärne sõbranna ja nõuandja ning see on loogiline, et tema soovitused olid väärtustatud ka kuninglikku pulma planeerides,“ sõnab naiste lähedane sõber ja pulmakleitide disainer Veronica Di Santo Cosmopolitan.comile.

Väidetavalt on ka Harry tänaseks päevaks Mulroneyde lähedane sõber ning tal on head suhted ka paari kolme väikese lapsega.

„Ivy on eriline prints Harry fänn,“ sõnab paarile lähedal seisev allikas väljaandele E! „Loomulikult ei ole väikesel 4-aastasel tüdruk aimugi, et tegemist on maailmakuulsa printsiga.“ Ivy on vaatamata noorele eale juba olnud koos oma emaga modelliks Birksi kampaanias ning laupäeval, 19.mail toimunud pulmapeol olid just Ivy ja tema kaksikutest vennad need õnnelikud lapsed, kes said Meghani ja Harry pulmas pruutneitsiks ja peiupoissideks olla.

Nicholli sõnul muutis Meghani kolimise Kanadast Harry juurde Londonisse kõige raskemaks just Jessica sinna jätmine. See on aga ilmselge, et sõbrannad jäävad vaatamata vahemaale endiselt lähedaseks ning ookeanitagused reisid saavad mõlemale osapoolele tihedateks ettevõtmisteks. Eelmine nädal oli mõlema naise jaoks eriline ning Meghani pulmaeelset närvi aitas kindlasti leevendada asjaolu, et kallis sõbranna oli igal sammul tema kõrval.

Allikas: Elle.com