Harjutus tugevdab ja stabiliseerib jalga üldiselt, kuid eraldi ka hüpeliigest läbi laiade nurkade, muutes selle liikuvamaks ja vabastades kõik pinges kohad pehmetes kudedes, mis tekivad, kui liiga kaua aega kõrgetel kontsadel veedad.

Korda harjutust mõlema jalaga kolm korda.

Sääretõsted
See harjutus tugevdab säärelihaseid ja leevendab pahkluuvalu. Seisa varvastega trepiastmele nii, et kannad ulatuvad üle astmeääre. Langeta kandu põranda poole ja hoia kaks sekundit venituses. Seejärel tõuse varvastele ja tõsta kogu keha üles, siruta sääri, püsi varvastel. Te kolm seeriat, igas seerias 15 kandade langetust-varvastele tõusu.

Harjutuse raskemaks, kuid efektiivsemaks muutmiseks tee seda paljajalu ning tõuse iga kord nii kõrgele varvastele, kui saad.

Käi paljajalu
Kõrged kontsad mõjuvad jala loomulikule liikumisele halvasti. Seetõttu pole paremat varianti jalalaba normaalse funktsiooni taastamiseks ja tugevdamiseks kui pöörduda tagasi looduse poole ja käia paljajalu.

Tee seda pargis, aias ja rannas. Siruta varbad välja ja anna jalalabale tööd.

Hüppeliigeseringid
Väga lihtne harjutus, mida võib teha praktiliselt igal pool. Tee jalalabaga hüppeliigesest ringjaid liigutusi, siruta ja painuta nii varbaid kui liigest. Väga lihtne, kuid samas efektiivne harjutus, mis taastab jalalaba liikuvuse ja tugevdab hüppeliigest ning labajalga. Tee kummaski suunas kümme ringi, vaheta jalga ja korda sama teise jalaga. Tee mõlema jalaga kolm harjutuseseeriat.

Sääresirutus
Kõrged kontsad mõjuvad säärelihastele nii, et need lühenevad ja lähevad pingesse.

Seisa näoga seina poole, üks jalg teisest eespool. Suru eesoleva jala tald vastu põrandat ja hoia hüppeliiges paigal, vii põlv ettepoole ning püüa sellega seina puudutada. Kui suudad seda teha erilise pingutuseta, seisad seinale liiga lähedal. Kui aga põlv kuidagi seinani ei ulatu, oled algasendi seinast liiga kaugel sisse võtnud. Leia katse-eksituse meetodil õige kaugus (peaksid põlvega seina puudutamiseks pisut pingutama) ja venita sellises asendis ühel jalal seistes kumbagi säärt kaks minutit.

Allikas: Marie Claire