Sinu keha hakkab kiiresti ja tõhusalt tööle, et organismi alkoholist puhastada niipea kui paned veinipokaali käest. Kui oled alkoholi tarbimise järgse pohmelli üle elanud, eemaldab keha oma süsteemist järk-järgult kõik jäägid, et taastada normaalne veresuhkru tase.

Selleks, et puhastusprotsessi kiirendada, tasuks ka oma toitumisharjumused üle vaadata. Toeta keha taastumist ja joo nii palju vett kui võimalik ning söö kergelt. Haara valgurikaste toitude ja juur- ning kaunviljade järele, tarbi liha tagasihoidlikumalt. Energiat, mis kuluks viimase seedimisele, vajab keha nüüd taastumiseks.

Esimene nädal: energiatase tõuseb

Tõenäoliselt on see esimene suur erinevus, mida märkad — tundub, et sul oleks rohkem energiat! Samas ka magad sügavamalt. Meenuta, alles see oli, kui uinusid peale mõnd klaasi veini ja ärkasid hommikul siiski veel väsinuna… Jah, alkohol võis aidata sul küll uinuda, kuid uuringud on näidanud, et see vähendab REM-une faasi kvaliteeti. See on unefaas on väga tähtis, sest sel ajal organism taastub.

Kui sa siiski igatsed rituaali, mil õhtuti klaasikese veini jõid, proovi asendada see mõne tervislikuma joogiga: soe piim, taimetee…

Teine nädal: pidev magusaisu kaob

Suurtes kogustes alkoholi tarvitamine võib avaldada üsna suurt mõju inimese veresuhkru tasemele. Tekkivate sümptomite hulka kuuluvad näiteks intensiivne rafineeritud süsivesikute ja suhkru isu (sai, hommikuhelbed, koogid, küpsised) ning väsimus, peavalud ja palju muudki.

Töödeldud toitude söömine ja alkoholi tarbimine käib ka käsikäes istuva eluviisiga. See loob olukorra, kus me ei taha enam teha midagi muud, kui teleri ees lamada, süüa ja juua. Alkoholist vabanedes tunned, et sinu keskendumisvõime paraneb, sa oled valmis hakkama rohkem trenni tegema ja sul on suurem soov tarbida tervislikke toite.

Kolmas nädal: sa hakkad kilosid kaotama

Kaalu kaotamine on realistlik, kui kuu aega keha alkoholist puhastad. See on ilmselge ainuüksi tänu faktile, et sa ei joo enam õhtuti endale kaloreid sisse.

Hoia tulemustel silma peal, järgides kindlat toitumis- ja treeningkava. Lisaks alkoholist loobumisele ela füüsiliselt aktiivset elu, tee pikki jalutuskäike või treeni vähemalt kolm korda nädalas. Toitu iga päev tervislikult, tarbides hulgaliselt orgaanilisi puu- ja juurvilju, täisteratooteid ning joo vett. Esimese tulemusi peaksid kolme nädala järel juba selgelt nägema.

Esimene kuu: tunned end end emotsionaalselt stabiilsemana

Kui otsustad, et pärast ühe kuu möödumist ei kuulu alkohol sinu ellu ka edaspidi, tunned end kindlasti eneseteadlikumana ja suudad paremini kontrollida oma emotsioone. Kui kohtled oma keha armastuse ja hoolivusega, tunned end õnnelikuma, energilisema, positiivsema, enam motiveeritud ja kaunimana.

Allikas: My Domaine