Kasutad pärast juuksuri juures käimist poest ostetud juuksevärvi. Kui sulle ei meeldi salongis saadud tulemus, võib selle parandada püüdmine poest ostetud juuksevärviga kõik hoopis hullemaks muuta. Seega ära haara ka pärast seda, kui juustesse triipude tegemine ebaõnnestus, pakivärvi järele. Enamik tavapoodides saadaval olevad juuksevärvid on kauapüsivad ja kuivatavad juukseid tunduvalt rohkem. Mine selle asemel mõne teise professionaali juurde, kes ilma suurema vaevata sulle tegelikkuses soovitud tulemuse loob.

Pesed juukseid liiga tihti. Särava värvi suurim vaenlane on vesi. Juuksevärvides sisalduvad kemikaalid muudavad kiharad vee kahjulikule mõjule veelgi vastuvõtlikumaks. See aga ei tähenda, et peaksid regulaarse pesemise lõpetama. Tee lihtsalt mõned väikesed muudatused. Näiteks, kui oled juuksed nii šampooniga pesnud kui palsamiga niisutanud, ära kalluta pead ette- või tahapoole, lastes veel lihtsalt juuste peal mitu minutit voolata. Samuti, ära šampoonita juukseid iga päev, vaid kasuta värske mulje jätmiseks kuivšampooni.

Loputad juukseid kuuma veega. Loputa juustest pesuvahendeid välja leige või jaheda veega. Kuum vesi avab juuksekarvade pealmise kihi, mis on just üks peamiseid põhjusi, miks juuksevärv järk-järgult tuhmiks muutub. Mida kuumem vesi, seda kiirem värvikaotus.

Sa ei kasuta värvitud juustel palsamit. Värvitud juuksed muutuvad suurema tõenäosusega kiiremini kuivaks ja hapraks, seega turguta kiharaid niisutavate toodetega, mis on spetsiaalselt värvitud juustele loodud. Mõned tooted aitavad näiteks luua juuksekarvadele kaitsva kihi, mis ennetab värvi tuhmumist. Palsamit peaksid kasutama pärast iga pesu. Ka siis, kui sul on õhukesed juuksed. Palsamit peaks kandma juuste kõige pikemale osale ja juukseotstele peaksid erilist tähelepanu pöörama, sest need on enim kahjustunud. Sul on eriti kuivad juuksed? Kasuta lisaniisutuseks näiteks juustesse jäetavat palsamit.

Kuivatad juukseid rätikuga liiga karmilt. Liiga tugev rätikuga hõõrumine võib värvi tuhmimaks muuta ja juukseotsi veelgi enam kuivatada. Selle asemel patsuta rätikuga juustest vaid suurem veekogus välja, kuid lase neil loomulikult õhu käes kuivada nii palju kui võimalik.

Kasutad liiga palju lokitange, sirgendajat ja fööni. Värvitud juuksed on ka kuumusele vastuvõtlikumad. Selleks, et sa juukseid liialt ei kõrvetaks, kasuta alati eelnevalt kuumuskaitsespreid enne.

Unustad sära. Su juuksed võivad küll olla uut ilusat värvi, kuid kas need on juba kaotanud oma sära? Juukseid kaitsvad kihid (kutiikulid) peegeldavad valgust ja tekitavad seeläbi sära, kuid juukseid värvides võib see tuhmuda. Võida sära tagasi, kasutades juukseseerumit, säraandvat spreid või üleöö kasutatavat sügavhooldust. Ja veelkord – kasuta vähem kuumtöötlust.

Liiga palju päikesekiirgust. Kui plaanid veeta aega päikese käes, on parim viis juuste kaitsmiseks kübara või kaabu kandmine. See aitab vältida juuksevärvi tuhmumist ja heledamaks muutumist.

Värvid juukseid liiga tihti. Kui arvad, et täiuslikku soengut saab säilitada vaid tihedate salongikülastuste ja värvivärskendustega, siis järgnev nipp tuleb sulle meeldiva üllatusena. Juukseeksperdid soovitavad klientidel juuksuri juures soengut värskendamas käia iga kuue nädala järel. Nii on väiksem võimalus, et liiga tiheda viimistlusega kiharaid kahjustad. Vähem kahjustusi tähendab omakorda tervemaid juukseid siis, kui tõepoolest tuleb aeg sammud taas juuksuri juurde seada.

Allikas: Good Housekeeping