Glükogeeni tase langeb liiga madalale.

Glükogeen on sinu keha energiaallikas ning kindlasti ei taha sa selle taset madalamaks muuta – vastasel juhul hakkad väga kiiresti väsima.

Stressihormoonide tase tõuseb.

Teame, et stressihormoonid kortisoon ja kortisool pole kaalulangetamise poolt vaadatuna kasulikud ja just nende hormoonide kõrge taseme tõttu võib su kõhule hakata kogunema liigne rasv. Lisaks mõjuvad need hormoonid halvasti sinu immuunsussüsteemile. Jah, ületreenimine ja haigestumisrisk on otseselt seotud!

Su süda saab liiga suure koormuse.

Ole oma südame vastu hea. Võta puhkust, palun.

Su sooritus kannatab.

Kui su treeningkavasse ei mahu piisavalt puhkust, kannatab selle all treeningu kvaliteetne sooritus, sest su lihaseid sõna otseses mõttes ei ole taastunud. Ajaga muutub see järjest hullemaks.

Kaotad lihasmassi.

Järjekindel trenn ja olematu taastumisaeg tähendavad kokkuvõttes lihasmassi järk-järgulist kadu. See on aga vastupidine sellele, mida saavutada soovid, eks?

Tunned end halvasti.

Sinu lihased ei jõua taastuda, mis viib ülekuumenemise, pundumise ja tundlikkuseni. See ebameeldiv enesetunne on aga ekstreemne ja kestab päevi. Tunned end veel pikalt hiljem füüsiliselt väsinuna, mis võib mõjutada ka su igapäevaseid tegemisi.

See mõjub sulle ka vaimselt.

Lihasväsimus pole ainus, mille pärast muretsema pead. Väsimus ja stress mõjutavad sind ka psühholoogiliselt – võid tunda seletamatuid pingeid, motivatsioonikriisi, masendust ja isegi viha.

Kui saad, luba endale aeg-ajalt vabu päevi. Ei, mitte selleks, et trenni minna. Hoopis selleks, et niisama logeleda – eriti, kui sa ei mäletagi, millal viimati lihtsalt niisama olid.

Allikas: Pop Sugar