„Ripsmepikendused on mul olnud paar kuud ja olen nendega ülimalt rahul,“ kirjeldab peagi viiekümneseks saav naine, kelle nimi on Catwalki toimetusele teada. „Miks? Esiteks on see mugav – ei pea ripsmeid värvima ega muretsema, et ripsmetušš päeva jooksul laiali läheb. Võib ujumas käia ja seejuures ei pea muretsema ripsmetuši mahavõtmise pärast. Mõnikord võib see ju isegi ununeda ja siis tekivad süümepiinad, et rikun basseinivett… Aga nüüd pole mingit muret. Ka soolases ookeanivees suplemise elasid ripsmepikendused vaevata üle! Ja mu nägu näeb palju ilmekam välja, seda on märgatud ning komplimente tehtud. Nii lahe!“ on naine vaimustuses, lisades, et ka peeglist on end nüüd palju toredam vaadata.

Kui oled otsustanud, et nüüd on ripsmepikendused sinugi ellu teretulnud, siis millest peaksid alustama?

Esimese asjana tasub oma tütre, sõbrannade või nende tütarde käest uurida, kas kellelgi on ripsmepikendustega kogemusi ning millised need on – positiivsed, negatiivsed või neutraalsed. Päri ka seda, kus nad pikendused paigaldada lasid ning kas on tulemusega rahul. Vali salong või ripsmetehnik, kelle töö kvaliteedis sa täiesti kindel oled.

Kui kardad, et su silmad osutuvad ehk ülitundlikeks, siis esimesel visiidil või salongi helistades nii ripsmetehnikule ütlegi. Ülitundlikkuse testimine on lihtne ja valutu – sulle liimitakse kas mõned ripsmekarvad silma välisnurka või tilgutatakse veidi liimi käe siseküljele. Edasi tuleb ööpäeva jooksul jälgida, kas tekivad nahapunetus ja sügelus või mitte. Kui silmad või käsi hakkavad sügelema, lähevad punaseks või isegi paiste, võib tegu olla ülitundlikkusega.

Klassikalised või volüümiripsmed?

Küpsemas eas naised võiksid paigaldada klassikalised ripsmepikendused, mis näevad loomulikud välja. Neid on olemas erinevas pikkuses, paksuses ning kaarduvusega, alusta sellistest, mis sinu silmadele kõige praemini sobivad ja loomulikumad tunduvad – tehke see otsus koos ripsmetehnikuga. Loomulikkus on oluline sellegi tõttu, et oma ripsmetest enam kui kolmandiku võrra pikemad kunstripsmed väsitavad naturaalset karva ning näevad tõeliselt kunstlikud välja. Ja seda sa ju ei taha.

Kõikvõimalikud volüümripsmed, värvilised, sädelevad, kristallide ja kivikestega efektripsmeid jäägu siiski pigem nooremate tüdrukute mängumaaks, kui sa just naerväärne välja paista ei soovi.

Kuidas ripsmepikendusi paigaldatakse? Asi on lihtne – üks kunstkarv kinnitatakse ühe sinu ripsmekarva külge selleks ette nähtud molekulaarliimiga, mis tagab vastupidavuse ja garanteerib naturaalsete ripsmete loomuliku uuenemistsükli.

Ripsmed kinnitatakse kahe pintseti abil silmalaust 0,2–0,5 mm kaugusele, nii ei takista need oma ripsmekarva loomuliku kasvu ega tekita hõõrdumist ja sügelemist. Protseduur võtab aega 1-2 tundi.

Ühel silmal kasutatakse erineva pikkusega ripsmeid, sisenurgas enamasti lühemaid ja välisnurgas pikemaid.

Sõltuvalt oma ripsmete seisukorrast ja kvaliteedist võid ripsmepikendusi kanda nii kaua kui soovid, väidavad osad ripsmetehnikud. Teised jälle ütlevad, et aeg-ajalt tuleb lasta oma ripsmetel pikendustest “puhata”, et vältida võimalikke probleeme. Otsusta enesetunde järgi – kui soovid oma ripsmetel vahepeal puhata lasta, siis lase pikendused eemaldada.

Kuidas ripsmeid hooldada?

- 24 tunni jooksul pärast ripsmete paigaldamist tuleb hoiduda veeprotseduuridest (silmade pesemine, ujumine, saun jms) – ripsmeliim vajab kuivamiseks aega.

- Pärast esimese ööpäeva möödumist loputa silmi igal hommikul leige veega.

- Vältida tuleb silmade hõõrumist ja ripsmete katsumist (higi ja rasu on ripsmepikenduste vaenlased), samuti rasvaste kreemide, meigieemaldus- ja juuksehooldusvahendite sattumist silmadele ja ripsmetele. See ei mõju liimile, millega kunstripsmed kinnitati, hästi.

- Pikendusi ei tohi ripsmetušiga värvida, sest seegi sisaldab rasva. Olemas on küll ka spetsiaalsed pikendustele mõeldud tušid, kuid pelgalt pikendustest peaks siiski piisama.

- Samuti ei tohi ripsmepikendusi koolutada.

- Pikenduste kammimiseks kasutada ripsmeharja ning käi tehniku juures hoolduses iga kahe-kolme nädala järel. Hooldus kestab tavaliselt kuni poolteist tundi.

Kui sa aga ripsmepikendusi ei taha, hooldusvaba säravat pilku aga küll, võid alternatiivina valida ripsmete keemilise koolutamise ehk püsikoolutamise, mis pikenduste kõrval aina enam populaarsust kogub.

Pidustuste hooaeg on kohe-kohe algamas ning kvaliteetselt paigaldatud ripsmepikendused või püsivalt koolutatud ripsmed toovad sära sinu pilku ka kõige hämaramas toanurgas. Tunne elust ja kaasaegsest tehnoloogiast mõnu!

Kas teadsid, et...

- ripsmepikendused leiutas USA filmirežissöör D. W. Griffith 1916. aastal.

- tänapäevane „üks-ühele“ ripsmete püsipikendamise tehnika on alguse saanud Aasiast. Eestisse jõudis see 2004. aastal.

- loomulike ripsmete elueaks on umbes kolm kuud. Vahetumisel langevad välja ka nende külge kinnitatud ripsmepikendused.

- ripsmepikenduste paigaldamine on valutu, mõned naised kirjeldavad protseduuri sõnadega „meditatsioonitund“ või „iluuni“. Ripsmetehnikud ei pahanda, kui sa protseduuri ajal magama jääd.