2. Mangod hoolitsevad silmade tervise eest, sisaldades zeaksantiini, mis kaitseb silmi vananemisega seotud haiguste eest. Tänu rauale ja B6-vitamiinile aitavad need parandada ka aju tööd.

3. Avokaadod sisaldavad häid rasvu, mis võitlevad südamehaiguste vastu, vähendavad kolesteroolitaset, parandavad aju tööd ning aitavad organismil teisi toitaineid paremini omastada. Samuti aitab nende tarbimine parandada naha tervist ning ühtlustada tänu nendes sisalduvatele beetakaroteenile ja lükopeenile nahatooni.

4. Õunte söömine aitab ravida aneemiat, sest nendes leidub suurel hulgal rauda. Samuti sisaldavad õunad vees lahustuvaid kiudaineid, tänu millele püsib kõht kauem täis ning ei teki erinevaid isusid.

5. Apelsinides ja teistes tsitruselistes sisalduvad limonoidid võitlevad mitmete vähivormide arengu vastu. Tänu vees lahustuvatele kiudainetele aitavad apelsinid vähendada ka kolesteroolitaset.

6. Kirsid sisaldavad rohkesti melatoniini, mis lühendab uinumiseks kuluvat aega ning leevendavad reisiväsimust. Samuti aitab kirsside söömine vähendada lihasvalu ja aitab kaasa lihaste trennijärgsele taastumisele.

7. Vaarikates on rohkelt C-vitamiini, mis on oluline toitaine organismi vastupanuvõime tõstmiseks. Seesama C-vitamiin aitab koos magneesiumiga parandada ka naiste ja meeste viljakust.

8. Selleri söömine tõstab libiidot tänu selles sisalduvatele feromoonidele – androsteroonile ja androstenoonile. Lisaks sellele sisaldab seller kaaliumi ja naatriumi, mis aitavad kehast liigset vedelikku välja viia.

9. Spinat sisaldab rohkesti A-vitamiini, mis on oluline seebumi tootmiseks – aine, mis hoiab juukseid niisutatuna. Samuti on spinatis rohkelt kaaliumi, mis aitab vererõhku normis hoida.

Maitsva smuuti saad siis, kui ei liialda erinevate koostisosadega – vähem on rohkem! Pea meeles, et hea smuuti koosneb:

1-2 osast puuviljadest
1 osast juur- või köögiviljat
1 osast värsketest või külmutatud marjadest
1 osast vedelikust

Allikas: Smuutid.ee