Joo vett – palju ja kogu aeg. Oled seda varemgi kuulnud, aga ütleme veelkord – kaheksa klaasitäit vett päevas parandab su naha seisundit nii seest kui väljast. On olnud terviseteemaisi diskussioone, kas tõesti peab päevas nii palju liitreid vett jooma, kuid särava naha seisukohast soovitatakse seda siiski teha.

Söö rohkem C-vitamiini ja tsinki. Uuringud näitavad, et kui C-vitamiini ja tsingi tase organismis on liiga madal, aeglustub naha iseparanemise võime. Et naha kaitsevõimet kõrgel hoida, söö enam rasvast kala, tumerohelisi köögivilju (nt brokolit), mandleid ja Kreeka pähkleid.

Maga kvaliteetset und. Selgub, et kui sa öösel kaheksat tundi järjest ei maga, on nahal päeval saadud kahjustuste parandamisega raskem toime tulla. Seepärast on ka ülioluline enne magamaminekut nägu puhtaks pesta. Kui sa selle tegemata jätad, on nahal veelgi raskem pindmist kihti ehk dermist uuendada.

Pööra tähelapanu padjapüürile. Avaldame sulle ühe mitte väga meeldiva saladuse – üks suuremaid näokortsude tekitajad on padjapüür! Peidad oma näo sellesse igal õhtul, mõnikord nii sügavalt, et lausa jäljed jäävad põskedele. Et selliseid „hoope“ pehmendada, vaheta tavaline padjapüür siidise vastu. Siidist padjapüür ei ima endasse naharasu niiviisi, nagu seda teeb puuvillane püür. Siid säilitab naha loomuliku niiskuse ning see omakorda on parim moodus kortsude ennetamiseks.

Investeeri tõhusasse silmaümbrusekreemi. Suurte päikeseprillide kandmisest võib kortsude vastu küll abi olla, kuid peaksid igal õhtul silmaümbrustele siiski kandma ka retinooli sisaldavat kreemi. Siis saab silmaümbruse õrn nahk sel ajal, kui sa kaheksatunnist ööund magad, ka niisutatud. Hommikul kasuta kindlasti niisutavat päevakreemi, mis hoiab su näonaha terve päeva jooksul niisutatuna.

Te tuvtust elastiini sisaldavate näokreemidega. Kui noort ja palju kollageeni sisaldavat nahka kergelt kortsuks pigistad, võtab see lahtilaskmisel oma esialgse kuju kiiresti tagasi. Kahjuks lõpetab keha elastiini tootmise umbes puberteedieas. Kuid pole hullu – teadlased on aru saanud, et lahjendatud ekstrakt suudab selle tootmist organismis ergutada.

Kasuta iganädalaselt kangast näomaski. Tegemist on näomaskiga, mis pärineb Koreast, sisaldab kontsentreeritud seerumeid ning sobib peaaegu igal elujuhtumil. Kas selline mask paneb iga naise välja nägema nagu Chrissy Teigen? Seda mitte, aga kes ütles, et sinu välimus tema omale alla jääb?

Allikas: Pure Wow