Pähklid

Kuigi pähklid sisaldavad suurel hulgal kaloreid (18 pähklit ca 170 kcal), on neid söövate inimeste kehamassiindeks madalam kui neil, kes pähkleid ei tarbi. See küll ei tõesta, et pähklite söömine teeb kõhnaks, kuid teadlased usuvad, et pähklid aitavad üldiselt põletatavate kalorite hulka suurendada, tekitavad täiskõhutunde ja vähendavad seetõttu söögiisu. Teine teooria väidab, et osad pähklites sisalduvatest rasvadest on seedimatud ning seetõttu ei omasta keha neist ka mingeid kaloreid.

Kookosõli

Esialgsed uuringud näitavad, et ka pelgalt palja kookosõli sissevõtmine võib päevas põletada 120 täiendavat kalorit. Kui sinu eesmärgiks on söödavate kalorite hulga vähendamine, siis asenda oma tavaline toiduõli kookosõliga.

Avokaado

Avokaadot või asendajana kasutades manustad segu headest rasvadest, kiudainetest ja vitamiinidest. Toitumisteadlased on sellesse puuvilja tõeliselt kiindunud. Uuringud näitavad, et ülekaalulised inimesed, kes söövad lõunasöögi juurde pool avokaadot, tunnevad söödud toidust rahuldust veel viis tundi hiljemgi.

Lõhe

Lõhe on suurepärane oomega3-rasvhapete allikas. See kala maitseb väga hästi just rasva tõttu, mis temas sisaldub. Rasvamolekulid toovad maitse taldrikult suulakke ja iga söödud suutäis on seetõttu puhas nauding. Lõhes on ka palju valku, mis on esmaklassiline energiaallikas.

Rohtu söövate lehmade piimast valmistatud või

Võib tunduda peenutsemisena, kuid on kindlaks tehtud, et karjamaarohtu söövate lehmade piimast valmistatud selitatud või sisaldab hulgaliselt oomega3-rasvhappeid. Need aga aitavad kehakaalu langetada.

Rohtu söövate veiste liha

Enamik toitumiseksperte nõustuvad väitega, et kaalu võib langetada nii madala kalorsusega dieeti järgides kui burgereid süües. Karjamaarohtu söövate veiste liha, mida burgerites kasutatakse, sisaldab vähem kaloreid kui tavaline. Selle oomega3-rasvhapete sisaldus on samuti suurem.

Munakollased

Vastupidiselt populaarsele uskumusele ei tõsta munakollased halva kolesterooli taset veres. Munakollased tekitavad meis hoopis rahulolutunde ja see vähendab ülesöömise riski.

Kõvad ja rasvased juustud

Juust peetakse sageli liiga rasvaseks ja kaloririkkaks. Kuid teadlased soovitavad süüa just täispiimast valmistatud juustu. Mõned uuringud näitavad, et isegi siis, kui vähendad üldist söödud kalorite hulka, aga tarbid rohkem rasvaseid piimatooteid, võtad kaalust alla. Miks organism niiviisi käitub, pole siiski veel lõplikult selge, asi vajab uurimist. Teadlased oletavad, et piimavalk tekitab pärast söömist rahulolutunde, kaltsium seob rasvhappeid ega lase rasval seetõttu imenduda. Oletatakse sedagi, et pikalt laagerdunud juustus sisalduvad rasvhapped kiirendavad ainevahetust. See on hea põhjus topelt-parmesaniga pitsa tellimiseks – naudi, aga mõõdukalt!