Su nahal on rohkelt vistrikke. Suur kogus suhkrut võib su näonahale halvasti mõjuda ja ka mitmed uuringud on tõestanud, et akne ja rohke suhkru tarbimine on omavahel seotud.

Tunned end pidevalt väsinuna. Kui sööd suhkrurikast hommiku- või lõunasööki, tunned juba enne lõunat energiapuudust. Lisaks võib su pea hakata valutama ja võid tunda vastupandamatut soovi end diivanile kerra tõmmata. Selle vältimiseks eelista tasakaalustatud ja toitaineterikast söögikorda.

Su hambaarstil on halbu uudiseid. Pole mingi uudis, et hambaaugud on just neil patsientidel, kes armastavad palju magusat. Kui su suus olevad bakterid “seedivad” süsivesikuid, toodavad nad hapet, mis sinu süljega segunedes muutub jääkaineks, mis mõjub hammastele halvasti ja tulemuseks võivadki olla hambaaugud. Selle vältimiseks tuleks peale söömist hambaid loputada, närida närimiskummi või eelistada neid toite, mis sinu hambaid tervena hoiavad.

Sul on kõrge vererõhk. Normaalne vererõhk on 120/80 või madalam. Liigne suhkrutarbimine võib vererõhku tõsta. Veel üks põhjus sellest loobuda!

Su kolesteroolitase on tõusnud. Liigse suhkru tarbimine tõstab veres ringlevate rasvade hulka ja sa ei pruugi sellest ohust ise teadlikki olla. Suhkru üleküllus võib vähendada hea kolesterooli (HDL) hulka ja suurendada halva kolesterooli (LDL) sisaldust veres ehk kui su arst on sinu kolesteroolitaseme pärast mures, uuri temalt, kas saaksid seda ka oma toitumist muutes ravida.

Oled pärast trenni tohutult väsinud. Tervislik toitumine enne trenni on hea treeningu jaoks kriitilise tähtsusega. Kui treenimine on muutunud raskemaks, võib ka siin olla süüdi liigne suhkrutarbimine. Kui sööd midagi magusat täpselt enne trenni, võib see su keha hoopis väsitada ja veresuhkrutase võib ootamatult kukkuda, mistõttu oled juba poole jooksuringi peal omadega läbi.

Su teksad ei lähe enam eest kinni. Oled olulise tähtaja eel lootnud taas suhkrujookidele ja tarbinud neid tavapärasest rohkem? Uuringud on tõestanud, et suhkrurikkad joogid on kaalutõusu heaks eelduseks – neid on väga lihtne üle tarbida ja samas ei asenda need korralikku toidukorda, mistõttu on tegemist ebavajalike lisakaloritega. Eelista parem vett, piima, teed või kohvi.

Oled masenduses. Paljud uuringud on tõestanud, et suhkrutarbimise ja depressiooni vahel on side. Vastupidiselt aga täisterarikkad ja tervislikud toiduained vähendavad depressiooni.

Su kõht pole kunagi täis. Miks on nii lihtne haarata väikese šokolaadibatooni või koogitüki järele? Suhkrurikkad toidud, milles pole piisavalt valku, kiudaineid ega teisi vajalikke toitaineid, ei täida korralikult su kõhtu ja vajad üsna pea juba uut ampsu.

Allikas: Best Health