Föönita kuivaks. Tee kortsulised kohad veega märjaks ja kuivata märjad kohad kergelt fööniga, valides seejuures madal kuumus. Hoia kangast föönist umbes 5 sentimeetri kaugusel, et sa seda üle ei kuumutaks.

Riputa riided kohe pärast pesemist õigesti üles. Võta rõivad peale pesemist pesumasinast välja nii kiiresti kui võimalik ning riputa sirgelt ja/või riidepuule kuivama. Kortse tekib minimaalselt.

Pane riided kuivatisse. Pritsi kuivadele riietele vett, kuni need muutuvad kergelt niisketeks. Seejärel vali kuivatis madal kuumus ja pane riided sinna umbes 15 minutiks kuivama. Vee pritsimise asemel riietele võid kuivatisse ka mõne üleni märja riideeseme panna. Kindlasti riputa rõivad pärast kuivatist väljavõtmist kohe riidepuule ja lase lõplikult kuivada.

Võta appi juuksesirgendaja. See meetod jäägu vaid hädaolukordadeks – näiteks kui oled reisil ja sul pole triikrauda kusagilt võtta või sul pole teiste meetodite katsetamiseks lihtsalt aega. Kasuta triikraua asemel juuksesirgendajat! See on suurepärane tööriist väikeste kortsude ja triikrauaga raskesti ligipääsetavate rõivaosade sirgendamiseks. Näiteks kleidikrae või nööpkinnis või aplikatsioonide kohad… Pea meeles, et juuksesirgendajat ei tohi kangaga kontaktis hoida liiga kaua, see võib põletada. Ning kindlusta, et sirgendajale poleks sattunud juuksehooldusvahendeid – needki võivad riideid kahjustada.

Allikas: Pop Sugar