Kuningannal pole reisimiseks passi vaja. Kuigi teistel kuningliku perekonna liikmetel on vaja passi, siis kuninganna Elizabeth II-l seda pole. Niisiis saab ta vabalt passita reisida.

Kuninganna tähistab kahte sünnipäeva. Jah, ta on nii tähtis, et tal on lausa kaks sünnipäeva. Elizabeth II ametlik sünnipäev on 21. aprillil ja teine juunikuus.

Elizabeth II-l on isiklik pangaautomaat. Coutts, mis on üks prestiižikamaid ja vanimaid panku maailmas, paigaldas kuninganna lahkel loal Buckinghami palee keldrisse Tema majesteedile isikliku pangaautomaadi.

Kuningannal on palju loomi ja linde. Kuigi Elizabeth on aastaid corgisid pidanud, siis tegelikult kuuluvad talle ka kõik luiged Thamesi jões, kõik delfiinid Briti vetes, aga ka kõik tuurad ja vaalad samuti.

Makse kuninganna Elizabeth II maksma ei pea. Küll aga otsustas Tema majesteet 1992. aastal, et soovib siiski makse tasuda ja hakkas seda vabatahtlikult sellest ajast saati tegema.

Kuningannat ei saa peaaegu kunagi arreteerida. Ilmneb, et kuninganna Elizabeth II on immuunne peaaegu kõikvõimalikele süüdimõistmisviisidele. Lisaks ei kehti talle ega ta perekonnale infovabaduse põhimõtted. Teisisõnu ei saa kuninganna perekonda puudutavale infole keegi ligi.

Elizabeth II-l on oma isiklik luuletaja. Praegu on Inglismaa pärjatud poeediks Carol Ann Duffy. Otseselt pole pärjatud poeedil kindlaid ülesandeid. Küll aga eeldatakse, et pärjatud poeet annab märkimisväärse panuse rahvusliku luule arendamisse.

Kuninganna Elizabeth II on ka Inglismaa kirikupea. See aga tähendab, et ta peab jääma truuks ühele usule.

Allikas: harpersbazaar.com