Kannad higistamisvastast vahendit märjale nahale. Higistamisvastased vahendid töötavad kõige paremini, kui neid on kantud kuivale nahale. Seega, kui tulid just duši alt või oled juba higine, ei ole need tooted enam efektiivsed.

Kasutad neid kohe peale raseerimist. Ole ettevaatlik, kui kannad deodoranti või higistamisvastast vahendit nahale kohe pärast raseerimist. Seda eriti juhul, kui kasutad tooteid, mis sisaldavad eriti palju alkoholi ja võivad nahaärritust põhjustada.

Mitu kihti deodoranti. Jah, sa võid kasutada seda tehnikat kuivšampooni juustesse kandes või uut kihti ripsmetušši ripsmetele kandes, aga lisakiht deodoranti ei hoia nahka värskena, kui kannad seda eilse kihi peale. Pead kandma toodet puhtale ja kuivale nahale, et see oleks otse pindmisel nahakihil.

Kasutad neid hommikul. Vastupidiselt populaarsele arvamusele tuleks toodet nahale kanda hoopis õhtul enne magamaminekut. Deodorandid ja higistamisvastased vahendid on kõige efektiivsemad, kui higistad vähem ja su nahk pole väga niiske nagu õhtul või öösel, kui juba magad. Kuna deodoranti tuleks kanda puhtale ja kuivale nahale, on parim, kui käid õhtul duši all, kuivatad naha rätikuga korralikult ära ja seejärel alles kannad nahale deodoranti.

Sa ei kasuta seda iga päev. Olenevalt sinu kehast ja deodorandist/higistamisvastasest vahendist, mida kasutad, võib juhtuda, et pead kasutama seda iga päev. Mõned higistamisvastased on loodud kestma 48 tundi, mis tähendab, et sa ei pea neid iga päev uuesti nahale kandma. Kui kahtled, loe pakendil olevat infot või lihtsalt puhasta nahk ja kanna toodet uuesti nahale.

Unustad nahka niisutada. Nahaärrituse vältimiseks tuleks nahka ka korralikult niisutada. Kasuta selleks näiteks kookosõli, mis rahustab kuiva nahka ja hoiab naha niisutatuna. Kookosõlil on ka loomulikud antibakteriaalsed omadused.

Sa kasutad tooteid valesti. Nahahooldustooteid valides on oluline mõelda nii oma nahatüübile kui ka erinevate nahaprobleemidele või tundlikkusele. Kõrge alkoholisisaldusega või lõhnastatud tooted nagu spreid ja geelid võivad tundlikku nahka ärritada. Hoolitse oma kaenlaaluse naha eest täpselt nagu näonaha eest.

Sa ei usalda loodustooteid. Enne, kui kõnnid loodustoodete letist mööda olles kindel, et need nii kui nii ei tööta, tea seda – looduslikud deodorandid on suurepärane valik neile, kes higistavad vähe või soovivad ebameeldivaid aroome õrnalt peita.

Sa ei oska vahendit kangalt eemaldada. Jube tüütu, kui paned selga puhta pluusi või kampsuni ja märkad seejärel, et määrisid selle deodorandiga ära. Ära muretse, on olemas häid viise, kuidas plekid vaevata eemaldada. Näiteks kergelt niiske käterätik töötab hästi, aga poodides on olemas selleks puhuks ka spetsiaalseid innovaatilisi tooteid. Selleks, et plekke hoopiski vältida, eelista aga hoopis läbipaistvat toodet.

Allikas: RD