Alkohol on väga kaloririkas. Suur klaas punast veini on võrdväärne koogiviiluga! Alkoholi tarvitamine suurendab isu ja vähendab enesekontrolli, mistõttu suureneb ka oht söömisega liialdada.

Magad paremini

Alkoholi tarvitamine enne magamaminekut võib küll olla abiks uinumisel, kuid tegelikult magad sa halvemini. Alkohol häirib unetsükleid, mis omakorda takistab väljapuhkamist.

Su välimus on kaunim

Alkoholil on organismile dehüdreeriv mõju, mis muudab sinu naha halliks ja elutuks. Loobudes alkoholist, näed parem välja. Sul on parem jume, kaunim nahk, tervemad juuksed ja küüned.

Vähem stressi

Sageli arvatakse, et klaas veini või õlut aitab päevamuredest üle saada, tegelikult aga suurendab alkohol stressi, kuna tegu on depressandiga. Kehv uni ja pohmell rikuvad su järgmise päeva ja pinged kasvavad veelgi.

Tunned end paremini

Alkoholiga piiri pidades väldid hommikust peavalu, pettumustunnet ja “milleks seda eilset vaja oli?”-ahastust. Sisuliselt raiskad peojärgse päeva lihtsalt enesetunde parandamisele.

Hoiad raha kokku

Alkoholi tarvitamise vähendamine säästab mitte ainult tervist vaid ka raha. Joogipoolise pealt kokkuhoitud eurode eest saad lubada endale rohkem meelelahutust ja häid elamusi: kinoskäike, restoranilõunaid, kontserdipileteid, spaa-külastusi jne.

Sul on parem tervis

Alkohol kurnab keha ning selle tarvitamist vähendades tunned kiirelt, kuidas sul on rohkem jaksu ja tugevam tervis. Pikaajaliselt vähem alkoholi tarbides saad parema tervise, sest väheneb vähi-, maksatsirroosi-, diabeedi- ja südamehaiguste risk. Mõjud tervisele algavad väiksemast kogusest, kui sa arvatagi oskad ja riskid suurenevad selle võrra, mida rohkem alkoholi tarvitad.

Allikas: Alkoinfo.ee