Vabane paksenenud nahast
Paks ja kollaka varjundiga nahk, mis tekib talve jooksul kandade ja varvaste alla – see ei näe ilus välja ning sellest peab võimalikult kiiresti lahti saama. See, kui kerge on niisugustest nahapaksenditest vabaneda, sõltub sellest, kui paks sealne nahk on. Kergematel juhtudel piisab naha koorimisest. Tõeliselt täiuslikuks see jalgu küll ei vormi, aga veidi värskema ilme annab küll. Kui paksenenud nahka on pisut enam, on parimaks võimaluseks sellest vabanemiseks kannaviili kasutada. Kannaviilidel on tavaliselt kaks poolt – karedam ja pisut siledam. Kuid on üks reegel, mida kindlasti pead järgmina: nahk ei tohi protseduuri ajal märg olla. Miks? Vesi muudab naha pehmeks ja sa ei suuda kuivanud ning paksenenud nahaga piirkondi muust nahast eraldada, et neid korralikult raspeldada. Lisaks võid vigastada tallanahka, mis ei ole paksenenud.

Hea on kasutada elektrilist kannaviili. Kui eemaldad paksenenud nahka iganädalaselt ka kogu talve vältel, ei tohiks see sulle sandaalihooaja saabudes probleeme valmistada.

Kuid on veel üks võimalus: AHA-hapetega täidetud kilesokid. Kui kannad neid tund aega iga kahe-kolme päeva järel, koorid oma nahka täiesti valutult. See on väga mugav ja leebe nahakoorimise viis.

Niisuta
Regulaarne ja rohke niisutamine on vajalik selleks, et nahk ei kuivaks ega lõheneks. Jalgadel vananeb nahk samamoodi nagu näol. Jalanaha niisutamine võib tunduda mittevajalik, kuid kreemi pealekandmisega kaasnev massaaž mõjub ka lõõgastavalt.

Laki varbaküüned
Hämmastav, kuidas lakitud varbaküüned talvest väsinud jalad särama löövad! Kasuta julgelt säravaid värve, et pöörata oma kaunitele hoolitsetud jalgadele tähelepanu. Suvel näevad päevitunud nahal eriti kaunid välja oranžid, kollased ja türkiissinised toonid.

Kui teed pediküüri ise, siis järgi neid nippe:

Esiteks, puhasta küüned atsetooni sisaldava lakieemaldajaga, et eemaldada viimanegi rasuraas. See aitab uuel lakil ka kindlamalt kinni jääda.

Aseta varvaste vahele näiteks kokku rullitud vatipadjad, et varbad ei puutuks kokku ja lakk kuivaks veatult.

Kasuta alati aluslakki, mis aitab värvilisel lakil paremini kinnituda ega lase liiga kiiresti maha kooruda.

Kanna küünele kaks õhukest kihti värvilist lakki.

Seejärel kanna peale pealislakk, mis annab läike ning aitab vältida värvilise laki koorumist.

Kõige viimaks kasuta vajadusel küünelakki kuivatavat spreid.

Allikas: Powder