Igapäevane juurviljade söömine on kehale väga kasulik. Arstide sõnul peaks inimene päevas süüa viis puu- ja juurvilja. Alati võib ka rohkem süüa. Puur- ja juurviljade söömine vähendab riski haigestuda südame- ja kopsuhaigustesse ning tõenäosust põdeda infarkti.

2. Jogurt

Jogurtis on rohkelt probiootikume, mis on väga kasulikud immuunsüsteemile. Jogurtit on mõistlik süüa iga päev ja see võiks olla väherasvane.

3. Kala

Kala peaks sööma kaks kuni kolm korda nädalas. Kasulikud on rasvased kalad nagu lõhe, sest need sisaldavad rohkelt omega-3 rasvhappeid, mis vähendavad põletikke, alandavad vererõhku, soodustavad rasvapõletust ja on kasulikud südame-veresoonkonnale.

4. Kiudained

Kiudaineid peaks sööma vähemalt 25 grammi päevas. Kiudaineid saad puu- ja juurviljadest ning täisteratoodetest. Kiudaineterikas dieet vähendab riski haigestuda haigustesse ja muudab organismi tugevamaks.

5. Pähklid

Erinevad pähklid on tervisele väga kasulikud. Näiteks Kreeka ja pistaatsiapähklid vähendavad riski haigestuda südamehaigustesse. Pähkleid peaksid sööma peotäie päevas.

Allikas: health.com