Tegemist on täiesti loodusliku tootega, mida on tegelikult lihtne ka kodus valmistada. Yllo sisaldab peale kurkumi ka kikerhernejahu, külmpressitud kookosõli, roosuhkrut (paremaks koorimiseks), meresoola (samuti koorimisfunktsiooni tõhustamiseks), E-vitamiini õli (naha kaitseks) ja sidruniõli (nahale sära andmiseks).

Kurkum nahahoolduses pole sugugi uus asi, seda on pikka aega kasutatud holistilises meditsiinis ja kodustes kosmeetikatoodetes just selle antibakteriaalse toime tõttu (head aega, akne!).

„Kurkumil on põletikuvastane ja antioksüdeeriv toime,“ selgitab New Yorgis asuva Mount Sinai haigla dermatoloogia kliinilise uurimise ja kosmeetikainstituudi juht Joshua Zeichner. Lisaks akne mõjutamisele on kurkum väärtuslik aine väikeste kortsude tõrjumiseks, naha valgendamiseks ja tumedate plekkide pleegitamiseks. Tundub lausa liiga hea, eks!

Kuid Zeichner rõhutab, et kurkum ei sobi siiski mitte igale nahatüübile. „Hoiatan, et tundlikku nahka ei tohi kukrumiga koorida, see võib tundlikku nahka ärritada,“ ütleb Zeichner. Need, kelle nahk ei ole tundlik, kuid kel esineb juba kortsukesi ning tumedaid laike, võivad kurkumile loota küll. Arvestada tuleks sellega, et kui kannad maski näole kätega, saavad ka käed kollaseks ning pärast maski maha pesemisel ka kraanikauss – varu aega nende puhastamiseks.

Pärast maski tuleb nahk korralikult näopiimaga puhastada, siis kaob ka kollane värv ning kurkumile iseloomulik lõhn. Nahk jääb särav ja värske, tervisest pakatav.

Kurkumimaski on hea teha nädalavahetusel, kui kuhugi kiiret pole. Liiga sageli ei maksa nahka kurkumiga siiski koorida – riskid nahaärrituse tekkega.

Allikas: allure.com