Peamiste ja olulisemate toiduainete ostmine ei ole kallis ning mõningate varude omamine hõlbustab tervislike toitude valmistamist. Munad, avokaadod ja täisteraleib koos paprika, juustu, sidruni ja šalottsibulaga on head. Lisaks salateid ja maitserohelist – rooma kapsas, rukola ja lehtkapsas on soodsad ning sobivad koostisosad erinevatele salatitele, millele saab lisada pähkleid, tomateid, brokolit, tofut ja läätsesid. Pirnid, banaanid ja arbuus on tavaliselt müügil hea hinnaga ning neist on hõlbus smuutisid valmistada. Viinamarjad, õunad ja mandlid on ka soodsad osta ning kaasavõetavateks snäkkideks pakkida.

Külmuta.

Ei ole vaja olla raketiteadlane, et taibata – osta hooajal odavaid saadusi ja külmuta. Hooajaväliselt võib nende hind tõusta kahekordseks. Vaata järgmisel korral poodi või turule minnes hoolega, milliseid hooajalisi ja külmutatavaid vilju sa lettidelt leiad. Ka paljud pakendatud ja külmutatud puu- ja köögiviljad on odavad, need sobivad ideaalselt smuutidesse või kergeks snäkiks.

Hooajalised puu- ja köögiviljad

Puuviljad:

Õunad – augustist novembrini
Aprikoosid – maist juulini
Mustsõstrad – august, september
Mustikad – juuli, august
Kirsid – august, september
Greipfruut – detsembrist aprillini
Viinamarjad – juulist novembrini
Melonid – juunist oktoobrini
Virsikud – maist oktoobrini
Vaarikad – juulist septembrini
Maasikad – juunist augustini
Arbuusid – juunist septembrini

Köögiviljad:

Artišokid – märtsist juunini, septembrist detsembrini
Spargel – veebruarist juunini
Brüsseli kapsas – jaanuarist juunini, septembrist detsembrini
Kurk – juunist septembrini
Rohelised oad – juunist septembrini
Paprika – juunist septembrini

Võta kohv kaasa.

Kohvil on mitmeid tervislikke omadusi täheldatud – see kiirendab ainevahetust, tõstab kortisoolitaset ning optimeerib seeläbi ka jõusaalis veedetavat aega. Kuid kohvi ostmine võib kujuneda lõppkokkuvõttes päris kalliks. Oled sa arvutanud, kui palju kulutad kohvile päevas, nädalas, kuus või aastas? Odavam on kohv kodus valmis keeta ja termosega kaasa võtta.

Planeeri.

Tundub raske, aga tegelikult on lihtne – nädala menüü ette planeerimine aitab poes raha kokku hoida, sest ostad ainult seda, mida vajad. Sa ei kaldu tervislikkuse rajalt kõrvale, kui ostad vastavalt plaanile. Seega, nimekirja alusel ostmine mõjub hästi nii tervisele kui rahakotile.

Allikas: Harper's Bazaar